16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στο 96% οι αποδοχές ανόδου από την Β’ Εθνική προς την Α2

Μπορεί όλο το ενδιαφέρον να έχει στραφεί στο ποια ομάδα θα πάρει την Wild Card και θα καλύψει το κενό που άφησε ο Ολυμπιακός στην Α2, αλλά το μπάσκετ ζει και αναπνέει και στις πιο κάτω κατηγορίες, και έτσι οι ομάδες της Β' Εθνικής είναι στο ακουστικό τους, ώστε να λάβουν τις προσκλήσεις για να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά.

Συγκεκριμένα με τον Κολοσσό Ρόδου να παίρνει την θέση του Χολαργου, το Λαύριο την θέση της Κύμης και την Καστοριά να μην αποδέχεται την θέση, και να αποσύρεται στην τοπική ΕΚΑΣΔΥΜ τρεις ομάδες αναμένεται να λάβουν προσκλήσεις, λαμβάνοντας υπόψη μας τα ως τώρα δεδομένα, και μη γνωρίζοντας τι μέλει γενέσθαι με τους «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα ο Χολαργός μέσω επίσημης ανακοίνωσης της έχει τονίσει ότι θέλει να αγωνιστεί στην Β' Εθνική, ενώ η Κύμη σίγουρα δεν έχει δηλώσει πρόθεση για την Α2, αλλά και για καμία κατηγορία.

Έτσι , οι ομάδες που κατά σειρά δικαιούνται τις προσκλήσεις είναι ο Τρίτωνας, το Αγρίνιο και το Παγκράτι, ενώ αν μια ομάδα δεν δεχθεί τότε έχει σειρά ο Φίλιππος Βέροιας, ενώ το συγκεκριμένο ντόμινο επηρεάζει και τις ομάδες τόσο από την Γ' Εθνική αλλά και από τα κατά τόπους τοπικά πρωταθλήματα που κοιτάζουν στις Εθνικές κατηγορίες.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, από την σεζόν 2005-2006 ως και σήμερα, δηλαδή 13 αγωνιστικές περιόδους, 25 ομάδες έχουν λάβει προσκλήσεις, και μόλις μια δεν δέχθηκε, και αυτή ήταν το Άργος Ορεστικό την σεζόν 2014-2015. Για την ομάδα της Μακεδονίας αυτή η απόφαση ήταν η αρχή του τέλος, καθώς την ερχόμενη σεζόν βρέθηκε στην 8η θέση στην Β' Εθνική, και στη συνέχεια υποβιβάστηκε οικειοθελώς στο τοπικό της ΕΚΑΣΔΥΜ, όπου αν και την φετινή σεζόν δέχθηκε και πάλι την πρόσκληση για την Γ' Εθνική, δεν θέλησε να την αποδειχθεί, μην μπορώντας ουσιαστικά από εκείνη τη σεζόν να ανακάμψει.

Ουσιαστικά αυτό δείχνει, ότι 24/25 ομάδες αποδέχθηκαν, και μια που δεν το έκανε, ουσιαστικά τέθηκε εκτός μπασκετικού χάρτη. Εφόσον δοθούν οι προσκλήσεις, μένει να αποδειχθεί αν θα γίνει το 27/28 και φτάσει το ποσοστό στο 96,5%.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ