27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στο -5 από πέρσι, στο -6 από πρόπερσι

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πια, με την 6η ήττα του στα τελευταία επτά παιχνίδια, στο 13-13 στην Ευρωλίγκα κι ενώ πέρσι στο αντίστοιχο σημείο της σεζόν μετρούσε 18 νίκες και οχτώ ήττες και πρόπερσι 19 νίκες και επτά ήττες. Βρίσκεται δηλαδή μακριά από τις δύο προηγούμενες χρονιές και κάνει ασφαλώς τη χειρότερη πορεία του στα χρόνια του νέου format της διοργάνωσης.

 


Χθες προφανώς κι έχασε το παιχνίδι στην επίθεση. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε πει παραμονές του αγώνα στο Μιλάνο ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να παίξει εξαιρετική άμυνα. Ξέχασε να παίξει όμως και επίθεση. Οι 57 πόντοι του είναι η χειρότερη εκτός έδρας επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη που είχε στο Τελ Αβίβ με 64 πόντους.

 


Αυτή η επίδοση ήταν απόρροια κυρίως της αδυναμίας του να βρει σκορ από την περίμετρο. Το 12,5% (2/16) συνιστά ισοφάριση της 7ης χειρότερης επίδοσης στην ιστορία του ενώ είναι η χειρότερη φετινή. Η προηγούμενη ήταν το 15,38% που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Ιταλούς (2/13). Στα δύο ματς με τη Μιλάνο δηλαδή ο Ολυμπιακός μέτρησε 4/29 τρίποντα.

 


Τα δύο μόλις εύστοχα σουτ από την περίμετρο εξάλλου, κατατάσσουν το χθεσινό παιχνίδι και στην αντίστοιχη λίστα του Ολυμπιακού με τις μικρότερες επιδόσεις τριπόντων, αφού ισοφάρισε τη δεύτερη χειρότερη της ιστορίας του.

 


Στατιστικά, το χθεσινό ήταν το χειρότερο εκτός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτό δείχνουν οι 63 βαθμοί στο ranking, που ήταν δύο λιγότεροι από το παιχνίδι στο Τελ Αβίβ.

 

 


Για 4η φορά στο 100%

 

Με μία τέτοια εμφάνιση δεν θα μπορούσε να δώσει κανείς προσοχή σε αυτό, όμως έχει τη στατιστική αξία του. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ευστόχησαν και στις επτά βολές που εκτέλεσαν κι αυτή ήταν μόλις η τέταρτη φορά στην ιστορία των “ερυθρόλευκων” στη διοργάνωση στην οποία είχαν είχαν 100%. Είχαν απόλυτη ευστοχία ακόμη...

 


*Στις 2 Φεβρουαρίου 2005 κόντρα στην Εφές με 8/8, αλλά χωρίς να αποφύγουν τη βαριά ήττα με 80-54.

 


*Στις 21 Νοεμβρίου 2007 κόντρα στην Προκόμ με 15/15, επικρατώντας άνετα στο ΣΕΦ με 109-65.

 


*Στις 14 Δεκεμβρίου 2007 απέναντι στην Μπάμπεργκ με 10/10, αλλά γνωρίζοντας την ήττα στη Γερμανία με 67-65.

 


Στατιστικά πέραν του 25-25 του ημιχρόνου που μπήκε στα βιβλία ως μία από τις χαμηλότερες επιδόσεις στην ιστορία της διοργάνωσης, μένει και η επίδοση των τεσσάρων πόντων της Μιλάνο στη δεύτερη περίοδο που συνιστά για τον Ολυμπιακό και την κορυφαία αμυντική του επίδοση, στην τριετία του νέου format της Ευρωλίγκας. Φέτος δεν είχε δεχτεί λιγότερους από 11 σε ένα δεκάλεπτο (εντός έδρας στο τρίτο με τη Φενέρμπαχτσε, στο δεύτερο με τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο και το δεύτερο με τη Χίμκι και στο δεύτερο με την Μπαρτσελόνα).

 


Καλύτερη αμυντική επίδοση, πριν τη χθεσινή σε αυτήν την τριετία, ήταν η περσινή του εκτός έδρας αγώνα με τη Μάλαγα, όταν ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί επτά στην τρίτη περίοδο και η προπέρσινη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε όταν είχε δεχτεί επίσης επτά πόντους στην τρίτη περίοδο.

 

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γιώργος Πρίντεζης με τα τρία επιθετικά του ριμπάουντ έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, που ξεπέρασε τα 300. Παράλληλα με τα οχτώ συνολικά ριμπάουντ του, ο διεθνής φόργουορντ έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που ξεπέρασε τα 1.200

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ