21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο 2018 με… 106!

Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν κέφια μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο Φάρος είχε πολλές ελλείψεις (δεν έπαιξαν ο καλύτερος παίκτης του, Κέβιν Ουέαρ, που είναι τραυματίας, ούτε ο Ντρέιπερ, αλλά ούτε και ο νεοαποκτηθείς Κίλι) κι έτσι αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για το 2017 ήταν αναμενόμενο. Η Ένωση πήρε δια περιπάτου μια εύκολη νίκη (106-79) και θα υποδεχθεί το 2018 και τις προκλήσεις που αυτό κρύβει με ηθικό ακμαιότατο.

Η καλή μέρα φάνηκε από... πολύ πρωί για την ΑΕΚ, η οποία μπήκε στον αγώνα με μεγάλη όρεξη να παίξει καλά, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης. Ο Γκριν είχε κέφια και καθοδηγούσε σωστά τους συμπαίκτες του, οι αποστάσεις ήταν καλές και η μπάλα κυκλοφορούσε με ταχύτητα, ενώ ο Χάρις ήταν "ζεστός" και δεν είχε αντίπαλο. Κατόπιν τούτων η επίθεση πετούσε "φωτιές" απέναντι στην άμυνα του Φάρου, που ήταν αργή και δεν είχε καλές επιστροφές. Κι αν άργησε η Ένωση να "χτίσει" μια καλή διαφορά, αυτό οφειλόταν στη δική της άμυνα, που και πάλι είχε αδυναμίες μέσα στη ρακέτα.

Ο Μαραγκός έκανε μεγάλη ζημιά και κράτησε στην αρχή όρθιο τον Φάρο, όμως μετά το 8' η ΑΕΚ άρχισε να ξεφεύγει. Τότε το σκορ έγινε 28-18 και ένα λεπτό αργότερα 33-20, με την Ένωση να δίνει επιθετικό ρεσιτάλ στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας εξαιρετικά ποσοστά, παίζοντας γρήγορα και παρουσιάζοντας πολύ όμορφο θέαμα.

Κάτι που συνέχισε να κάνει και στο δεύτερο δεκάλεπτο, παρά το γεγονός ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα άρχισε τις αλλαγές για να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα. Η είσοδος του Ξανθόπουλου, που πίεζε σαν δαίμονας στην περιφέρεια, έκανε την άμυνα ακόμα πιο αποτελεσματική και απόδειξη γι' αυτό ήταν ότι η ΑΕΚ δέχθηκε μόλις 10 πόντους σε αυτό το διάστημα. Ρόλο σε αυτό πάντως έπαιξε και η φθορά από τα φάουλ, που υπέστη ο έτσι κι αλλιώς ελλιπής Φάρος, αλλά και η αστοχία στις βολές των φιλοξενούμενων, οι οποίοι εκτός του Μαραγκού, που σίγησε στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν είχαν άλλη αξιόπιστη επιθετική λύση.

Η ΑΕΚ αντίθετα συνέχισε να ρολάρει καλά και καθώς διασφάλισε τα νώτα της, άρχισε να ξεφεύγει περισσότερο στο σκορ. Η διαφορά όλο και μεγάλωνε και το +26 (58-32) του ημιχρόνου ήταν η μεγαλύτερη για το πρώτο 20λεπτο. Οι Σάκοτα και Μαυροειδής πήραν τη σκυτάλη του σκοραρίσματος από τον Χάρις και το απόγευμα κυλούσε όμορφα και καλά για την Ένωση.

Κι έτσι κύλησε ως το τέλος. Ο Φάρος δεν είχε ούτε την ποιότητα, αλλά ούτε και τις λύσεις που διέθετε η ΑΕΚ για να επιχειρήσει ανατροπή, επομένως το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να παρακολουθεί τους γηπεδούχους να κάνουν το... κομμάτι τους. Κι οι παίκτες της Ένωσης συνέχισαν να παίζουν καλά, χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα προσπαθώντας κατά διαστήματα να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους περίπου 4.000 φίλους τους, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Η διαφορά άγγιξε και τους 30 πόντους στο 28' (81-51) και παρόλο που στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ έριξε το ρυθμό της, το παιχνίδι έληξε με μια εύκολη νίκη για την Ένωση.

H ΣΠΙΘΑ: H AEK είχε αρκετούς διακριθέντες, αλλά αυτοί που άναψαν τη φωτιά στο πρώτο ημίχρονο ήταν κατά βάση δύο παίκτες. Ο ένας ήταν ο Μάνι Χάρις, ο οποίος άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς και βοήθησε πολύ ώστε η επίθεση να πάρει για τα καλά μπρος. Στο τέλος μάλιστα με τους 19 πόντους του ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοσή του στη Stoiximan.gr Basket League. Και ο άλλος ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος πίεσε πολύ στη δεύτερη περίοδο, σουλούπωσε την άμυνα και επέτρεψε στην Ένωση να πάρει μια μεγάλη διαφορά και να μην ξανακοιτάξει πίσω της. Ιδιαίτερη μνεία πάντως πρέπει να γίνει και στον Πάρη Μαραγκό του Φάρου, που τα πήγε περίφημα απέναντι στους ψηλούς της ΑΕΚ και με τους 26 πόντους του έκανε ρεκόρ στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το 64% που είχε ως ποσοστό ευστοχίας η ΑΕΚ στα σουτ εντός παιδιάς φανερώνει την ποιότητα του επιθετικού παιχνιδιού της. Και εξηγεί γιατί πέτυχε "κατοστάρα" και νίκησε τόσο εύκολα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ