17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Στο… ύψος τους οι Νέοι και φουλ για πρωτιά

Το 2/2 αποδείχτηκε εύκολη υπόθεση για την Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης, με το 79-44 επί της Σουηδίας να φέρνει την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μόνη πρώτη στον όμιλο, αλλά για να τερματίσει σε αυτή τη θέση πρέπει να νικήσει και αύριο (21.15) τη Γερμανία.

Οι Ελληνες διεθνείς ήταν και πάλι σοβαροί, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους έναντι των αντιπάλων και είχαν σε εκπληκτικό βράδυ τους δύο ψηλούς, τον Θοδωρή Καρρά που "έχτισε" την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και τον Βασίλη Χρηστίδη που πήρε τη μπαγκέτα στο δεύτερο.

Την πιεστική άμυνα επιστράτευσε για μία ακόμα φορά η Ελληνική ομάδα από την έναρξη του αγώνα, αυτή τη φορά απέναντι σε πολύ πιο σοβαρό αντίπαλο από της πρεμιέρας, αφού οι Σουηδοί προέρχονταν από νίκη επί των Γερμανών.
Το πλέον πέτυχε και στην άμυνα όπου... πελάγωσε ο αντίπαλος αλλά και στην επίθεση, με στόχευση στον Θοδωρή Καρρά, ο οποίος στο 5-1 του 2ου λεπτού είχε σκοράρει όλους τους πόντους.
Η Εθνική πήρε ρυθμό και στο δεκάλεπτο είχε κρατήσει το παθητικό της σε μονοψήφια τιμή, με το 16-9 να αποδίδει την εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Οι Σουηδοί είναι έξυπνη ομάδα, δοκίμασαν αλλαγές και με τον δαιμόνιο Αρβιντσον βρήκαν τον ρυθμό που επιδίωκαν, έβαλαν προβλήματα στην Ελληνική ομάδα και στο 16' πλησίασαν σε απόσταση αναπονής, 23-21.
Η επάνοδος του Καρρά στο παρκέ ήταν καταλυτική για το σερί 11-0 που ακολούθησε μέχρι το 19' και έφερε την Εθνική στο 34-21. Το ημίχρονο έληξε με 34-23 και με τους δύο ψηλούς Καρρά με 15 και Χρηστίδη με 8 να έχουν πετύχει όσους πόντοι όλοι οι αντίπαλοι μαζί!

Η τρίτη περίοδος ήταν ισορροπημένη στο πρώτο της μισό και... πανηγυρική για την Ελληνική ομάδα στο δεύτερο, όταν και ουσιαστικά κρίθηκε το ματς. Με τον Μουράτο μπροστάρη εξ αρχής, τον Χαραλαμπόπουλο να δίνεςι επιθετικές λύσεις και τον Χρηστίδη να επιστρέφει... αγριεμένος στο παρκέ, οι παίκτες του Ηλία Παπαθοεδώρου από το 43-34 στ0 15', έκλεισαν το δεκάλεπτο με 58-36 και αυτό το σερί 15-2 δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης για την εξέλιξη του αγώνα.

"ΣΚΙΑΧΤΡΟ": Μπορεί το... ταμείο να έβγαλε τον Βασίλη Χρηστίδη μακράν πρώτο σκόρερ του αγώνα, όμως, ο Θοδωρής Καρράς ήταν ο καταλύτης στην εξέλιξη του αγώνα. Ο σέντερ του Δούκα έβαλε στις... ράγες την Εθνική, με ένα εντυπωσιακό και πληθωρικό πρώτο ημίχρονο και έβγαλε το άγχος από την ομάδα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το παθητικό των 44 πόντων, είναι το πρώτο κρατούμενο και πάλι για την Εθνική, που έπαιξε άκρως αποτελεσματική άμυνα και ανάγκασε τους Σουηδούς σε 26 λάθη. Το δεύτερο κρατούμενο είναι οι 39 πόντοι του ασταμάτητου δίδυμου ψηλών Χρηστίδη - Καρρά, όταν όλοι οι αντίπαλοι πέτυχαν 44.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ