22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο χέρι μόνο του ενός (vids)

Οι δύο "δικέφαλοι αετοί" του ελληνικού μπάσκετ ολοκληρώνουν σήμερα τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο του Basketball Champions League, ωστόσο μόνον ο ένας κρατά την τύχη του στα χέρια του όσον αφορά την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ παίζει με την άμεση ανταγωνίστριά του για την 4η και τελευταία προνομιούχο θέση του Β' ομίλου Βέντσπιλς στη Λετονία (21:30) κι αν κερδίσει, έστω και με έναν πόντο διαφορά, περνάει. Αν χάσει, αποκλείεται. Είναι τόσο απλά τα πράγματα, γι' αυτό ο σημερινός αγώνας μοιάζει με τελικό, όμοιο με αυτόν που έπαιξε ο ΠΑΟΚ πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στην ίδια ομάδα και για την ίδια αγωνιστική! Και πέρυσι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την Βέντσπιλς στη Λετονία για να περάσει στην επόμενη φάση του BCL και όχι μόνο το έκανε, αλλά συνέτριψε εν τέλει τους Λετονούς με 84-54! Ας ελπίσουμε ότι φέτος, εκτός από όλα τα παραπάνω, θα είναι ίδιο και το αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε πλήρης στη Λετονία, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης εξέφρασε την πίστη του ότι η δουλειά στο τέλος θα γίνει και όλοι στην ομάδα ξέρουν πως αν νικήσουν, μπορεί να τερματίσουν εν τέλει στην τρίτη θέση του ομίλου, σε περίπτωση που την ίδια ώρα η Τενερίφε του Φώτη Κατσικάρη και του Κώστα Βασιλειάδη νικήσει στη Λιθουανία τη Νεπτούνας. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που τους απασχολεί.

Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ δεν έχει την τύχη της στα χέρια της. Πρέπει μεν να κερδίσει οπωσδήποτε την Μπαϊρόιτ στο ΟΑΚΑ (19:30), πρέπει επίσης να καλύψει τη διαφορά των 7 πόντων, με την οποία είχε χάσει στον πρώτο γύρο στη Γερμανία, αλλά ακόμα κι αν τα καταφέρει, πάλι δεν είναι βέβαιο αν θα προκριθεί. Τούτο θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει η Στρασμπούρ στον αγώνα της με την Μπάνβιτ στην Κωνσταντινούπολη. Η ΑΕΚ εύχεται και... προσεύχεται να κερδίσουν οι Γάλλοι, διότι μόνο τότε θα περάσει, αλλά αυτό φαντάζει λίγο δύσκολο. Όχι μόνο επειδή η Μπάνβιτ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μαζί με τη Μονακό είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στην έδρα τους, αλλά και διότι η Στρασμπούρ πάει στην Πάνορμο με προβλήματα. Οι Λελούπ, Λαμπεϊρί και Πάπε Σι είναι τραυματίες, πιθανότατα κανείς τους δεν θα μπορέσει να παίξει κι αυτό μειώνει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητές της. Πάντως αν νικήσει η Στρασμπούρ, θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο, κάτι που ασφαλώς αυξάνει το κίνητρό της.

Η ΑΕΚ, βέβαια, έχει υποχρέωση να κάνει το χρέος της απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Μπαϊρόιτ, η οποία έρχεται στην Αθήνα πλήρης και με φιλάθλους της στο πλευρό της. Το Σάββατο έβγαλε το... λάδι της Μπάγερν μέχρι να χάσει στο Μόναχο με 96-88, αλλά παραμένει μέσα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα, ενώ στο BCL με νίκη μπορεί να τερματίσει ακόμα και στη δεύτερη θέση. Πλήρης θα είναι και η ΑΕΚ, καθώς μάλλον θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Ντούσαν Σάκοτα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αν η Στρασμπούρ κερδίσει στην Τουρκία και η Βενέτσια νικήσει εντός έδρας την Εστουντιάντες, τότε η ΑΕΚ δεν χρειάζεται τη διαφορά κόντρα στην Μπαϊρόιτ. Τής αρκεί μια απλή νίκη.

Σήμερα διεξάγονται οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στους ομίλους Β' και Γ' και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Σαλόν - Γκαζιαντέπ (21:30)
Λούντβιγκσμπουργκ - Κάπο Ντ' Ορλάντο (21:30)
Νεπτούνας - Τενερίφε (21:30)
Βέντσπιλς - ΠΑΟΚ (21:30)

Βαθμολογία

  1. Τενερίφε 11-2
  2. Λούντβιγκσμπουργκ 11-2
  3. Νεπτούνας 7-6
  4. ΠΑΟΚ 6-7
  5. Βέντσπιλς 6-7
  6. Σαλόν 5-8
  7. Γκαζιαντέπ 4-9
  8. Κάπο Ντ' Ορλάντο 2-11

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Βενέτσια - Εστουντιάντες (19:30)
Μπάνβιτ - Στρασμπούρ (19:30)
ΑΕΚ - Μπαϊρόιτ (19:30)
Ρόζα Ράντομ - Ολίμπια Λ. (19:30)

Βαθμολογία

  1. Μπάνβιτ 9-4
  2. Μπαϊρόιτ 8-5
  3. Εστουντιάντες 8-5
  4. Στρασμπούρ 8-5
  5. ΑΕΚ 7-6
  6. Βενέτσια 7-6
  7. Ολίμπια Λ. 4-9
  8. Ρόζα Ράντομ 1-12



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ