25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στο τρίτο δεκάλεπτο, σταμάτησε να παίζει

Ισως τα νούμερα της στατιστικής να είναι περιττές λεπτομέρειες μιας απογοητευτικής εμφάνισης, όμως για τον χθεσινό Ολυμπιακό έρχονται να επιβεβαιώσουν πως δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Στην πραγματικότητα το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το φυσικό επακόλουθο μιας εμφάνισης που “φώναζε” από μακριά ότι θα κατέληγε σε ήττα.

 


Πως αλλιώς να εξηγηθεί για παράδειγμα το γεγονός ότι δέχτηκε 29 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, τους περισσότερους από κάθε άλλο από τα 60 δεκάλεπτα των αγώνων του μακριά από το ΣΕΦ στη φετινή Ευρωλίγκα; Είχε δεχτεί 28 στην 4η περίοδο του παιχνιδιού με την Μπασκόνια, στην 1η περίοδο του αγώνα με τη Ρεάλ και στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Περισσότερους δέχτηκε μόνο στη δεύτερη περίοδο του εντός έδρας αγώνα με την Εφές (34).

 


Ο Ολυμπιακός δέχτηκε για τέταρτη φορά 90+ μακριά από το ΣΕΦ, μετά τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (93), τη Ρεάλ (94) και τη Φενέρμπαχτσε (90). Αυτό ήταν μεταξύ άλλων, απόρροια και της μεγάλης αποτελεσματικότητας των Ισπανών από την περιφέρεια ή της αδυναμίας του Ολυμπιακού να τους σταματήσει. Σε κάθε περίπτωση, τα 13 εύστοχα τρίποντα της Γκραν Κανάρια αποτελούν ισοφάριση του μεγαλύτερου φετινού παθητικού για τους “ερυθρόλευκους” αφού τόσα είχαν δεχτεί και στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ.

 


Σε ένα παιχνίδι που είχε μεγάλο επιμέρους σκορ από λάθη, ο Ολυμπιακός δέχτηκε 26 κι αυτή είναι η χειρότερη φετινή επίδοση του. Είχε παθητικό 25 πόντων στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μιλάνο.

 


Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση κλεψιμάτων του, κάνοντας εννιά. Τον ίδιο αριθμό είχε και στο ματς του πρώτου γύρου με την Γκραν Κανάρια αλλά και στη Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια.

 


Στατιστικά, το χθεσινό παιχνίδι ήταν το χειρότερο που έκανε φέτος εκτός έδρας αν κρίνουμε από το ομαδικό ranking. Είχε μόλις 63 βαθμούς όπως και στο παιχνίδι στο Μιλάνο της προηγούμενης εβδομάδας.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ