17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στο Τορίνο ο Λάρι Μπράουν!

Η Τορίνο έκανε τελικά το μεγάλο "μπαμ" και φέρνει στην Ευρώπη ένα μύθο του αμερικανικού και παγκόσμιου μπάσκετ. Την τεχνική ηγεσία της θα αναλάβει ο μεγάλος Λάρι Μπράουν, ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα τόσο στο NCAA (με το Κάνσας το 1988) όσο και στο ΝΒΑ (με τους Ντιτρόιτ Πίστονς το 2004)!

Την είδηση επιβεβαιώνουν διάφορα μέσα στην Ιταλία, που κάνουν λόγο για το τέλος ενός σίριαλ, το οποίο κράτησε αρκετές εβδομάδες. Η Τορίνο πράγματι είχε κάνει πρόταση εδώ και καιρό στον Μπράουν, μάλιστα αρχικά λεγόταν ότι θα ερχόταν ως τεχνικός σύμβουλος. Φαίνεται όμως ότι έρχεται κανονικά ως πρώτος προπονητής κι αφού το σκέφτηκε αρκετό καιρό.

Ο Λάρι Μπράουν έχει φτάσει πια τα 77 και τα δύο τελευταία χρόνια δεν είχε δουλέψει πουθενά, αφού το καλοκαίρι του 2016 είχε ολοκληρώσει την τετραετή συνεργασία του με το πανεπιστήμιο Σάουθερν Μέθοντιστ. Έχει ρεκόρ 1275-965 στο ΝΒΑ και είναι ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του αθλήματος που έχει οδηγήσει οκτώ διαφορετικές ομάδες στα πλέι οφ του ΝΒΑ! Υπήρξε επίσης ο προπονητής της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, η οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ στην Ιταλία, ο Λάρι Μπράουν θα έχει στο πλευρό του ως βοηθό τον Ντάντε Καλάμπρια, έναν παλιό Ιταλοαμερικανό παίκτη, ο οποίος έκανε καλή καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα και μάλιστα το 2000 πέρασε για ένα μικρό διάστημα και από τον Άρη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ