18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στο Τελ Αβίβ… όλοι προσκυνούν!

Οι οπαδοί αρνήθηκαν να υπακούσουν στην απόφαση για «κεκλεισμένων των θυρών» παιχνίδι και στάθηκαν δίπλα στην ομάδα τους... αψηφώντας τον κορωνοϊό, η Μακάμπι είχε τρομερή αυταπάρνηση απέναντι στην πολυπρόσωπη Εφές και με δύο βολές του Σκότι Ουίλμπεκιν στο τέλος νίκησε με 77-75, αφού ο Σέιν Λάρκιν στην απέναντι πλευρά αστόχησε. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετρά τώρα 19-8 και μένει μόνη στην 4η θέση, αφήνοντας στο 23-4 την πρωτοπόρο της Ευρωλίγκα.

Η συνεργασία των Ουίλμπεκιν και Χάντερ, μαζί με την αυταπάρνηση του Ζούσμαν στις δύο πλευρές του γηπέδου, έφερε ένα ευρύ προβάδισμα σε ένα εξαιρετικό πρώτο 7λεπτο για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου (19-4), το οποίο προμήνυε την νίκη που τόσο χρειαζόταν η «ομάδα του λαού», για να εδραιωθεί στην τετράδα (21-11).

Η δεύτερη περίοδος, όμως, ήταν ένας θρίαμβος της ομαδικής ποιότητας της Εφές, με τον Σίμον να δίνει αυτή την φορά το σύνθημα και, όταν το δίδυμο Λάρκιν-Μπομπουά άρχισε να βρίσκει ρυθμό, τότε ήρθε και το προβάδισμα με καλάθι του δεύτερου (34-36 στο 18’), δείχνοντας το μομέντουμ της αναμέτρησης να δείχνει προς την τουρκική πλευρά (36-42).

Ένα τρίποντο του Σίμον άρχισε ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο (36-46), αλλά εκεί η Μακάμπι θυμήθηκε την επιτυχημένη συνταγή του πρώτου μέρους. Δίνοντας την μπάλα στα ασφαλή χέρια του Ουίλμπεκιν και ακουμπώντας στον Χάντερ, μείωσε άμεσα και με τρίποντο του πρώτου προηγήθηκε με 51-50 λίγο πριν από τα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά η συνεργασία Μίτσιτς-Πλάις είχε την απάντηση στην απέναντι πλευρά.

Αυτή η αντίδραση των παικτών του Αταμάν, φαίνεται πως τους έδωσε ώθηση και το δίδυμο Μίτσιτς-Μπομπουά ήταν «καυτό» από μακριά, για να αναγκάσουν στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου σε τάιμ άουτ τον Σφαιρόπουλο (61-69). Ο Αβντίγια, εκεί, φώναξε «παρών» με δύο καλάθια του, δίνοντας το έναυσμα για τη δράση του Καλοϊάρο, με τον Χάντερ να δίνει προβάδισμα στα 85” (73-71). Μετά το νέο καλάθι του Αμερικανού, το τρίποντο-φάουλ του Μίτσιτς άλλαξε τα δεδομένα με την αφέλεια του Ντόρσεϊ στα 34" (75-75), αλλά σρα 9" οι βολές του Ουίλμπεκιν έδωσαν τον πρώτο λόγο στους γηπεδούχους. Ο Λάρκιν ήταν σίγουρο πως θα έπαιρνε την ευθύνη, αλλά αυτή την φορά η μπίλια έδειξε... Μακάμπι.

ΜΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ: Ο Ντένι Αβντίγια εμφανίστηκε σε κρίσιμο σημείο και στο 61-69 με τέσσερις πόντους έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης, αλλά πρέπει να επισημάνουμε την τρομερή και πλήρη εμφάνιση σε όλο το ματς του Οθέλο Χάντερ. Παλεύει στις ρακέτες μόνος του και τους κάνει όλους... μια χαψιά, έχοντας σήμερα 15 πόντους με 12 ριμπάουντ, αλλά και δύο ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα παιχνίδι λεπτομερειών, οι 9 παραπάνω κατοχές είναι πολύ μεγάλο «όπλο» για την ομάδα που τις έχει και η Μακάμπι σημείωσε 14 καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ έναντι 5 της Εφές, καθώς αν δείτε τα υπόλοιπα στατιστικά, δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, ή έστω στο βαθμό που βρίσκεται αυτός ο τομέας.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ