15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική ενόψει… Ευρωμπάσκετ (pic)

Η Εθνική ομάδα Γυναικών εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας και της Ισπανίας μέσω της προημιτελικής φάσης και η FIBA έκανε γνωστά τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στη Βαλένθια.

Τα «κορίτσια» του Βασίλη Μασλαρινού εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού του καλοκαιριού και η FIBA τοποθέτησε σήμερα τις εθνικές ομάδες σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, ενόψει της κλήρωσης που θα... βγάλει τους ομίλους του Ευρωμπάσκετ 2021. Η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την Σλοβακία, την Κροατία και την Βοσνία, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βρει τις τρεις συγκεκριμένες ομάδες στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι Ισπανία, Γαλλία, Σερβία και Βέλγιο, στο δεύτερο γκρουπ οι Σουηδία, Ρωσία, Σλοβενία και Ιταλία και στο τρίτο γκρουπ οι Λευκορωσία, Τσεχία, Μαυροβούνιο, Τουρκία.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Βαλένθια και θα μεταδοθεί η διαδικασία από το κανάλι YouTube της FIBA. Oι 16 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και οι αγώνες θα γίνουν στην Γαλλία και στην Ισπανία, που είναι οι συνδιοργανώτριες χώρες.

Η καθεμία είχε το δικαίωμα να επιλέξει μία ομοσπονδία που θα παίξει στη χώρα της. Η Γαλλία επέλεξε το Βέλγιο, που θα αγωνιστεί σε έναν όμιλο στο Στρασβούργο, αλλά όχι στον ίδιο με τους Γάλλους, καθώς ανήκουν στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας. Η Ισπανία επέλεξε τη Σλοβακία. Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο στη Βαλένθια.

Το Ευρωμπάσκετ 2021 θα διεξαχθεί από τις 17 ως τις 27 Ιουνίου. Η πρώτη φάση, οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Στρασβούργο και στη Βαλένθια και η τελική φάση στη Βαλένθια.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α’ Γκρουπ: Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Βέλγιο

Β’ Γκρουπ: Σουηδία, Ρωσία, Σλοβενία, Ιταλία

Γ’ Γκρουπ: Λευκορωσία, Τσεχία, Μαυροβούνιο, Τουρκία

Δ’ Γκρουπ: Σλοβακία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ελλάδα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ