22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο τέλος νικούν οι Ιταλοί (vids)

Η περιβόητη φράση του Γκάρι Λίνεκερ “στο τέλος νικούν οι Γερμανοί” φαίνεται ότι έχει εφαρμογή μόνο στο ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ, τα πράγματα αποδεικνύονται διαφορετικά. Έτσι αποδείχτηκαν τουλάχιστον απόψε, αφού η Μιλάνο πήρε ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω ακόμη και με 20 πόντους απέναντι στην Μπάγερν, της οποίας επιβλήθηκε με 79-78.

 


Η Μπάγερν με τον Μπαρτέλ να μπαίνει “ζεστός” στο παιχνίδι σημειώνοντας εννιά πόντους με 4/4 δίποντα στα πρώτα έξι λεπτά, προηγήθηκε με 18-13. Η Μιλάνο δεν ήθελε να επιτρέψει στην αντίπαλο της να νιώσει περισσότερο άνετα και με τον Σκόλα να σημειώνει οχτώ πόντους σε 6,5 συμμετοχής, μείωσε στους δύο (21-23). Στο τέλος της πρώτης περιόδου πάντως οι Γερμανοί ήταν μπροστά με 26-21. Η Μπάγερν μέσα από την άμυνα της έβρισκε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση και στο 16' βρέθηκε προηγούμενη με διψήφια διαφορά (30-40) για να πάει στα αποδυτήρια με “αέρα” επτά πόντων (38-45).

 


Η επιστροφή των δύο ομάδων για το δεύτερο ημίχρονο έκανε ακόμη πιο “καθαρό” το προβάδισμα των φιλοξενούμενων αφού μπήκαν στην τρίτη περίοδο με σερί 9-0, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 16 πόντους (38-54). Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα προσπαθούσε με ανορθόδοξους τρόπους να επιστρέψει αλλά ήταν φανερό ότι δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση κι έτσι η διαφορά ανέβηκε στους 20 (44-64 στο 25'). Στο 30' η Μιλάνο έκλεισε την “ψαλίδα” ως τους 13 (53-66) και μπαίνοντας με σερί 8-2 στο πρώτο τρίλεπτο πλησίασε στους επτά (61-68).

 


Δεχόμενοι για πρώτη φορά πίεση, οι Γερμανοί έχασαν τη συγκέντρωση τους, δυσκολεύονταν να κάνουν ακόμη και τα αυτονόητα -είχαν τέσσερις πόντους στα πρώτα έξι λεπτά- και είδαν τους Ιταλούς να πλησιάζουν ακόμη περισσότερο και να προσπερνούν με 76-75 στα 30''! Στα 20'' ο Ζίπσερ με 1/2 βολές ισοφάρισε (76-76) και στα 19'' ο Νέντοβιτς έκανε το 78-76. Ακολούθησε νέο φάουλ στα 8,2'' με τον Ζίπσερ να ισοφαρίζει εκ νέου. Οι Γερμανοί προτίμησαν ξανά να κάνουν φάουλ παρότι απέμεναν μόλις 6,1''. Ο Νέντοβιτς έβαλε την πρώτη βολή, αστόχησε στη δεύτερη όμως η μπάλα επέστρεψε στα χέρια του κι έτσι η Μιλάνο πήρε τη μεγάλη νίκη.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο άνθρωπος των τελευταίων δευτερολέπτων για τη Μιλάνο, αφού σημείωσε όσες βολές απαιτήθηκαν για να πάρει η ομάδα του τη νίκη. Είχε 9/12 και πήρε το επιθετικό ριμπάουντ που έκοψε τις τελευταίες ελπίδες των Γερμανών.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Δεν μπορεί να εξηγηθεί με βάση την μπασκετική λογική, η επιλογή της Μπάγερν να κάνει δύο φορές φάουλ στον Νέντοβιτς στα 19'' και κυρίως στα 6''. Κρίνοντας όχι μόνο εκ του αποτελέσματος δεν δικαιώθηκαν οι Γερμανοί γι' αυτήν την επιλογή και έχασαν ένα παιχνίδι που έδειχνε δικό τους.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Μικρές ήταν οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων σε στατιστικό επίπεδο. Οι Ιταλοί εκτέλεσαν καλύτερα στα τρίποντα (37,9% έναντι 31,8%) χωρίς να υστερήσουν στα δίποντα (57,1% έναντι 58,8%). Στο τέλος αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν το παθητικό των 12 πόντων της τέταρτης περιόδου.

 

 

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ