22.2 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Στο τέλος νικούν οι Γερμανοί (vids)

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο το γόητρο ήταν το σημαντικότερο διακύβευμα του, η Άλμπα έφυγε με τη νίκη από το «Αστρομπάλ» αφού επιβλήθηκε της Βιλερμπάν με 95-89 και πιστοποιώντας ότι είναι σε καλή κατάσταση. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στη διοργάνωση και έτσι ανέβηκε στο 11-18. Οι Γάλλοι που μετά το σερί των έξι νικών, «τρέχουν» πια ένα σερί τριών ηττών, είναι πια στο 12-17 και η αποψινή ήττα έβαλε τέλος στις θεωρητικές πιθανότητες τους για τα πλέι οφ.

 


Η Άλμπα κατάφερε μετά από ένα «άχρωμο» πρώτο ημίχρονο στο οποίο επέτρεψε στη Βιλερμπάν να πάει ψηλά το σκορ, να βάλει τους δικούς της κανόνες. Ήταν πιο ψύχραιμη στα τελευταία δύο λεπτά και πήρε δίκαια τη νίκη.

 

 

Μετά τα ισορροπημένα πρώτα λεπτά (15-15 στο 5'), η Βιλερμπάν ξέφυγε με ένα σερί 7-0 (22-15 στο 7'), βρέθηκε ακόμη και στο +8 (28-20) και έκλεισε προηγούμενη με 30-23 την πρώτη περίοδο. Οι Γάλλοι διατήρησαν τον έλεγχο και το προβάδισμα στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Άνοιξαν την «ψαλίδα» μέχρι τους 12 (50-38 στο 19') αφού με την άμυνα της η Άλμπα κάθε άλλο παρά προβλήματα τους δημιουργούσε. Στο τέλος του ημιχρόνου η απόσταση μεταξύ των δύο αντιπάλων ήταν σε αυτά τα επίπεδα (52-43), με την ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ να κάνει θραύση στα δίποντα με 17/22!

 

Η Άλμπα χωρίς να κάνει καλό πρώτο ημίχρονο είχε μείνει μέσα στο παιχνίδι και με ένα καλό τετράλεπτο, έγινε απειλητική για τη Βιλερμπάν. Μέσα από ένα σερί 9-2 μείωσε γρήγορα στο 57-55, με επτά πόντους του Σίβα που με ένα τρίποντο έδωσε στην Άλμπα και το προβάδισμα με 63-62 στο 26'. Το σκορ στο φινάλε της περιόδου θα μπορούσε να είναι και τελικό σκορ σε πολλά άλλα παιχνίδια αλλά κυρίως άφηνε ανοιχτή την υπόθεση νίκη (73-70).

 

 

Στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου η Βιλερμπάν βρέθηκε στο +5 (77-72) όμως η Άλμπα έκανε ένα 15-6 και προσπέρασε με τέσσερις (83-87), τρία λεπτά πριν το τέλος. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό όμως και με δύο καλάθια του Νόρις Κόουλ, η Βιλερμπάν ισοφάρισε στους 89. Στα 52'' ο Ποντέκιο με τρίποντο έκανε το 92-89 για την Άλμπα που με μία βολή του Ιταλού και άλλες δύο Έρικσον, βρέθηκε στο +6 (89-95) αφού η Βιλερμπάν δεν βρήκε τα μεγάλα σουτ που έψαχνε. Έτσι οι Γερμανοί έφυγαν με το διπλό από τη Γαλλία.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Πέιτον Σίβα ήταν ο κορυφαίος της Άλμπα όμως ο καθοριστικός ήταν στο τέλος ο Σιμόνε Φοντέκιο. Ο Ιταλός σημείωσε κρίσιμους πόντους και τελείωσε το παιχνίδι με 19.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Με παθητικό 52 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, η Άλμπα έπρεπε κάτι να αλλάξει στο δεύτερο και το έκανε. Κράτησε τη Βιλερμπάν στους 37 και αυτό ήταν το «κλειδί» της επιστροφής και της νίκης της. Το έκανε βέβαια μέσα και από την επίθεση όπως μαρτυρούν οι 95 πόντοι της, αφού εκτέλεσε με 40% από το τρίποντο, έναντι του 31,8% των Γάλλων.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ