27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στο ΣΕΦ έχει κατήφορο…

Ο Ολυμπιακός άγγιξε την τελειότητα στο πρώτο ματς των πλέι οφ με την Εφές, την... χόρεψε όπως ήθελε, τη νίκησε με χαρακτηριστική άνεση και σκορ 87-72 και παρότι απλά έκανε το 1-0 κι έχει δρόμο ακόμα, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στη σειρά. Απόλυτη κυριαρχία σε όλους τους τομείς για τον Ολυμπιακό που έδειξε και ζηλευτό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης και διάρκειας.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ στην πεντάδα και η Εφές με εμφανή ρίσκα. Μια πεντάδα με Οσμάν, Γκρέιντζερ, Πολ, Μπράουν και Ντάνστον δεν μπορούσε παρά να έχει στόχο να κάνει... ροκ το παιχνίδι και να απορρυθμίσει τον αντίπαλο παγώνοντας την έδρα.

Ο Ολυμπιακός όμως έδειξε ότι ξέρει να... χορεύει σε κάθε ρυθμό. Εκλεισε την άμυνά του οδηγώντας σε βεβιασμένα και άστοχα μακρινά σουτ τους Τούρκους, ο ίδιος με μυαλό στην επίθεση τροφοδοτούσε Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, είδε και τον Μάντζαρη με δύο σερί τρίποντα να κάνει το 15-7 στο 7’ και να αναγκάζει τον Περάσοβιτς να αλλάξει... τρέχοντας τα 4/5 της πεντάδας. Το 18-11 του δεκαλέπτου ήταν απόλυτα δίκαιο με βάση όσα είχαν εκτυλιχτεί στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πάρει την πρώτη του διψήφια διαφορά με τις αρχικές επιλογές του Σφαιρόπουλου να παίρνουν ανάσες και τον ρυθμό όμως να ανεβαίνει διαρκώς. Εξι συνεχόμενοι πόντοι του Ουότερς και ένα τρίποντο του Παπανικολάου έφεραν το 29-19 στο 13’30’’ και τον Περάσοβιτς σε σημείο απόγνωσης βλέποντας την ομάδα του εγκλωβισμένη και σε μία υποδειγματική άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Γκριν πήρε τη μπαγκέτα στο σκοράρισμα, η διαφορά είχε σταθερά αυξητικές τάσεις, ο Σφαιρόπουλος φυσικά διατηρούσε το... χρυσό σχήμα από τον πάγκο με χαρακτηριστικό ότι η πρώτη εμφάνιση του Σπανούλη στο παρκέ για τη δεύτερη περίοδο έγινε στο 17’30’’ και το ημίχρονο έληξε με 42-31 για τον Ολυμπιακό που είχε κυριαρχήσει απόλυτα.

Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο σα... να έχανε ο Ολυμπιακός ήταν πολύ φυσιολογικό απλά να ανεβάζει την υπέρη του διαφορά. Το 57-40 στο 26' μαρτυρούσε την σε διάρκεια εκπληκτική του άμυνα και το 67-50 στο 30' να έχει σημάνει... λήξη αφού είχε αρχίσει να γίνεται εμφανές ότι και ο Περάσοβιτς γύριζε σελίδα για τον αγώνα της Παρασκευής. Δυο μαζεμένα τρίποντα της Εφές στην αρχή της τελευταίας περιόδου κατέβασαν τη διαφορά στους δέκα, αλλά ο Σφαιρόπουλος κάλεσε άμεσα το τάιμ άουτ, Μάντζαρης και Σπανούλης επέστρεψαν στο παρκέ και η τάξη αποκαταστάθηκε γρήγορα και ανώδυνα.

ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ ΠΥΡΓΟΣ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν το ιδανικό αντίδοτο στους αθλητικούς και... φαντεζί ψηλούς της Εφές. Ο Σέρβος άρχισε το ματς με τον Σφαιρόπουλο να έχει ποντάρει πάνω του και να δικαιώνεται αφού "σκέπασε" τα καλάθια, έλεγξε την εναέρια κυκλοφορία, έστειλε τους Τούρκους σε τρίποντα απελπισίας και ήταν η εγγύηση για τους συμπαίκτες του ότι τα νώτα τους ήταν καλυμμένα σε κάθε περίπτωση.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ, στερώντας από την Εφές ένα μεγάλο της όπλο, που είναι οι δεύτερες επιθέσεις. To 41-28 που έγραψε το φύλλο της στατιστικής δεν χωράει... δεύτερη κουβέντα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ