17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο Σάντα Κλάρα με υποτροφία η Στεργάκη (vids)

Σπουδές και μπάσκετ στις ΗΠΑ θα συνδυάσει η Ραφαέλα Στεργάκη, η οποία εξασφάλισε υποτροφία από το πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα, στην Καλιφόρνια.

Η Ελληνίδα γκαρντ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο NCAA, υπό την τεχνική καθοδήγηση του κόουτς Μπιλ Καρ, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ραφαέλα Στεργάκη και η Σίδνεϊ Μπέβινγκτον θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμά μας. Αμφότερες έχουν πάθος και πολύ καλή αίσθηση του παιχνιδιού».

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Άρης, στον οποίο μεταγράφηκε πέρυσι: «Συνεχίζεται η παράδοση που έχει δημιουργηθεί, των προσφορών υποτροφιών από αμερικανικά πανεπιστήμια σε αθλήτριες που ανήκουν στο αγωνιστικό δυναμικό του γυναικείου μπάσκετ του Α.Σ. Άρη Θεσσαλονίκης. Η αθλήτριά μας Ραφαέλα Στεργάκη αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα αυτών των ικανών αθλητριών.

Η Ραφαέλα ξεκίνησε να εκκολάπτεται μπασκετικά στην ηλικία των έξι ετών στην ομάδα του Ζέφυρου, όπου άρχισε αμέσως να ξεχωρίζει για τις μπασκετικές της ικανότητες. Έχοντας πλέον πάρει τα απαραίτητα αθλητικά εφόδια και ισχυρές μπασκετικές βάσεις, συνέχισε να βελτιώνεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Τα τελευταία δύο χρόνια, διακρίνοντας το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο γυναικείο μπάσκετ του Α.Σ. Άρη, εμπιστεύτηκε την αγωνιστική της βελτίωση στην ομάδα μας.

Το υγιές αθλητικό περιβάλλον και συνθήκες που περιβάλουν την καθημερινότητα της ομάδας, βοηθώντας έτσι τις αθλήτριες να είναι όσον το δυνατόν περισσότερο πνευματικά ήρεμες, σε συνδυασμό με την επίπονη (αλλά καλά οργανωμένη) προπονητική της προσπάθεια και το συνεχές και οργανωμένο διάβασμά της είχαν ως αποτέλεσμα την βελτίωση των αγωνιστικών και σχολικών επιδόσεων της Ραφαέλας. Επιδόσεις που δεν πέρασαν απαρατήρητες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και οδήγησαν σε προσφορά μιας (100%) υποτροφίας από το πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα (Καλιφόρνια) προς την αθλήτριά μας. Μπράβο, Ραφαέλα. Φοβερή προσπάθεια. Συνέχισε να βελτιώνεσαι. Να μην ξεχνάς ποτέ ότι αθλητικά και ακαδημαϊκά… Sky is the limit!».

https://www.youtube.com/watch?v=ceonRbiLBb8

Η πρώτη ομάδα της Ραφαέλας Στεργάκη, ο Ζέφυρος, επίσης εξέδωσε ανακοίνωση: «Πριν από περίπου 12 χρόνια ξεκινήσαμε τις ακαδημίες κοριτσιών. Στελεχώσαμε το τμήμα με τον επίσης νεαρό τότε κόουτς Θοδωρή Αλεξανδρίδη. Το νεαρότερο μέλος του τμήματος, η μικρή Στεργάκη, 5 ετών περίπου. Με πλατύ χαμόγελο και διάθεση να μάθει. Οι γονείς της, ο κόουτς και ο σύλλογος δίπλα της συνέχεια.

Δημιουργήσαμε τμήμα Παγκορασίδων μέσα σε λίγες ημέρες, όταν πια η Στεργάκη είχε φτάσει τα 8 και έκανε το πρώτο της δελτίο. Πρώτη αγωνιστική στολή, η μικρότερη που υπήρχε, ήταν αρκετά νούμερα πιο μεγάλη. Μάλιστα, εξ ανάγκης λόγω χρόνου που πίεζε, χρώματος πορτοκαλί. Μια μικρή σημαδούρα με ξανθά μαλλιά έτρεχε ασταμάτητα πάνω-κάτω. Οι μεγαλύτερες αθλήτριες την αγκάλιασαν και την είχαν υπό την προστασία τους.

Η Ραφ εκεί, σε κάθε προπόνηση. Είχε πλέον καταφέρει να φτάνει και την μπάλα στο καλάθι. Με πολλή δουλειά ήρθε η πρώτη επιτυχία. Μεταγραφή σε ΠΑΟΚ και υποτροφία σε σχολείο ιδιωτικό. Ήρθε η Εθνική και ο Άρης. Συνέχισε τη δουλειά με αυτοθυσία, όμως, ακόμη ποιο εντατικά. Το γήπεδο της Περαίας, καλοκαίρι, διακοπές ήταν το δεύτερο σπίτι της. Αναμενόμενα ήρθε η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι την επομένη.

Φουλ υποτροφία σε ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια, το Σάντα Κλάρα. Δίπλα στους Ουόριορς του Σαν Φρανσίσκο. Με σιγουριά πάει για ακόμη πιο ψηλά. Ως σύλλογος καμαρώνουμε και δίνουμε τα εύσημα σε όλους που στήριξαν το κορίτσι μας. Μπράβο Ραφ, συνέχισε έτσι, ευχαριστήσου κάθε λεπτό του υπέροχου ταξιδιού σου και ξεπέρνα κάθε όριο. Εμείς θα είμαστε δίπλα σου γεμάτοι καμάρι. Τίποτε δεν χαρίζεται και το ξέρεις. Είμαστε υπερήφανοι για εσένα και για κάθε παΐδι μας που του δώσαμε τη βάση ή βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ