23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο ρελαντί

Χωρίς να φορτσάρει και χωρίς να αποφύγει τα λάθη, η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ με 82-62 το Ρέθυμνο, που αδικείται από την τελική διαφορά, καθώς πάλεψε για πάνω από 30 λεπτά τον αγώνα. Ο Βινς Χάντερ επιβεβαίωσε και πάλι τη μεγάλη φόρμα του, κάνοντας ένα ακόμα... πάρτι, ενώ καθοριστική συμβολή είχε και ο Γκρίφιν.

Μετά από το πρώτο πεντάλεπτο η ΑΕΚ επέβαλε πλήρως το ρυθμό της με αιχμές του δόρατος τους Γκρίφιν και Χάντερ, που τραβούσαν το σκοράρισμα, και ξέφυγε με διψήφια διαφορά στο 8' (18-8) Λίγο αργότερα το σκορ έγινε 20-8 και στιε αρχές της δεύτερης περιόδου η διαφορά ανέβηκε κι άλλο, αγγίζοντας τους 16 πόντους στο 14' (31-15). Η ΑΕΚ έπαιζε καλή άμυνα πάνω στον πιο επικίνδυνο παίκτη του Ρεθύμνου, τον Στιβ Μπαρτ, ενώ κατάφερε να αποφύγει τα πολλά τρίποντα, στα οποία ήταν άστοχη. Είτε μεταφέροντας την μπάλα στο καλάθι είτε φεύγοντας στον αιφνιδιασμό, έβρισκε λύσεις, ωστόσο μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου πάτησε λίγο... φρένο.

Το Ρέθυμνο συγκράτησε τον ρυθμό της Ένωσης, βρήκε κάποια μακρινά σουτ από τους Τζόουνς και Σιγκούνα, με τα οποία απέτρεψε την αντίπαλό της να ξεφύγει κι άλλο και στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, με δύο ακόμα τρίποντα από τους Χριστοδούλου και Καλογιαννίδη μείωσε αίφνης στους πέντε πόντους (38-33). Από το πουθενά το Ρέθυμνο επέστρεψε στο παιχνίδι, καθώς η ΑΕΚ χαλάρωσε και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, όπου έκανε λάθη και είχε βιαστικές επιλογές.

Με τον Χάντερ να οργιάζει κάτω από τα καλάθια και τον Γκρίφιν να σιγοντάρει η ΑΕΚ προσπάθησε να ξεφύγει ξανά και στο 25' προηγήθηκε με 48-37, όμως το Ρέθυμνο της είχε γίνει... στενός κορσές. Δεν τα παρατούσε και εκμεταλλευόταν την μέτρια μέρα του Θίοντορ, που είχε ως αποτέλεσμα η Ένωση να κάνει εύκολα το λάθος, ενώ για μία ακόμα φορά έχανε με ευκολία αμυντικά ριμπάουντ. Κι όταν κάποια στιγμή ο Μπαρτ έδειξε να ξυπνά, το Ρέθυμνο πλησίσασε στους 3 πόντους (50-47) δύομισι λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Με ένα γκολ φάουλ του Λαρεντζάκη αμέσως μετά η ΑΕΚ πήρε μια ανάσα (53-47), αλλά το Ρέθυμνο είχε αρχίσει να το πιστεύει και δεν εγκατέλειπε την προσπάθεια. Διατηρούσε κατ' αυτό τον τρόπο την επαφή του με το σκορ.

Η τρίτη περίοδος έληξε με 57-51 και για περίπου τρία λεπτά ακόμα το Ρέθυμνο επιχειρούσε να μείνει ζωντανό, παίζοντας καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενο τα λάθη της ΑΕΚ. Στο 34' ο Χίκι με τρίποντο μείωσε 61-54, αλλά από εκεί και μετά η Ένωση είπε να κόψει τα αστεία και να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Δυνάμωσε την άμυνά της, ανάγκασε τους παίκτες του Ρεθύμνου να χάσουν δύο σουτ και να κάνουν άλλα δύο λάθη και στην επίθεση οι Γκρίφιν, Τζέιμς, αλλά και ο Ξανθόπουλος με ένα τρίποντο εκτόξευσαν με συνοπτικές διαδικασίες τη διαφορά στους 17 (71-54) στο 35'. Σε εκείνο το σημείο όλα τελείωσαν οριστικά. Το Ρέθυμνο δεν είχε τη δυνατότητα να επιστρέψει ξανά, η ΑΕΚ πιο έμπειρη και ποιοτική έλεγξε το παιχνίδι και έφτασε εύκολα στη νίκη.

O MVP: Εδώ και κάμποσο καιρό ο Βινς Χάντερ παίζει σαν MVP. Και το Ρέθυμνο είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά του. Το φιλοδώρησε με 20 πόντους, μάζεψε και 6 ριμπάουντ και ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ένωσης.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε 3/14 τρίποντα και μόλις 3 επιθετικά ριμπάουντ, ωστόσο νίκησε διότι το Ρέθυμνο έκανε 18 λάθη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ