21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στο ρελαντί με… ατυχία

Με ένα σερί 16-0 μεταξύ 15' και 18' η ΑΕΚ επέβαλε το νόμο της στο ΟΑΚΑ και από εκεί και πέρα επικράτησε εύκολα του Άρη με 84-67, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα της Basket League. Η κακοδαιμονία της πάντως συνεχίστηκε, καθώς ο νεοαποκτηθείς Μόουζες Κίνγκσλεϊ ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα και μετά από 2,5 λεπτά γύρισε το πόδι του, αποχώρησε και δεν έπαιξε ξανά!

Ο Άρης κατάφερε να εγκλωβίσει την ΑΕΚ σε έναν αργό ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα, που τον ωφέλησε, καθώς η Ένωση ήταν πολύ άστοχη στις επιθετικές επιλογές της και δεν είχε ιδιαίτερα δυνατή παρουσία στο επιθετικό ριμπάουντ, ώστε να ανανεώνει επιθέσεις. Ο Άρης από την άλλη πλευρά κατάφερνε να βρίσκει επιθετικές λύσεις κυρίως μέσα ή κοντά στη ρακέτα, εκμεταλλευόμενος κάποια κενά της αντίπαλης άμυνας κι έτσι μετά το πρώτο πεντάλεπτο πήρε ένα προβάδισμα, που έφτασε στους 5 πόντους (14-9 στο 9') και το κράτησε αρκετή ώρα.

Ο Παπαθεοδώρου έκανε αλλαγές προκειμένου να βρει ένα αποδοτικό σχήμα, ωστόσο μέχρι το 15' ο Άρης συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι, καθώς έβρισκε λύσεις μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και παρόλο που ήταν κι αυτός άστοχος από την περιφέρεια. Όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου το σκηνικό άλλαξε. Η ΑΕΚ με Ζήση και Κατσίβελη στην περιφέρεια πίεσε πολύ στην περιφέρεια, οι παίκτες του Άρη άρχισαν να κάνουν εύκολα το λάθος, ο ρυθμός άνοιξε και το προβάδισμα πήγε στα χέρια των γηπεδούχων. Με εμφατικό τρόπο μάλιστα.

Μέσα σε 2,5 λεπτά η Ένωση έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 με πρωταγωνιστές την άμυνα και τους Χρυσικόπουλο, Λάνγκφορντ, Μορέιρα στην επίθεση, το 22-27 έγινε εν ριπή οφθαλμού 38-27 και το νερό μπήκε στο αυλάκι. Η ΑΕΚ διατήρησε αυτό το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (42-31).

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι χωρίς να παίζει σπουδαίο μπάσκετ. Έδειχνε απλώς συνέπεια στην άμυνα αποφεύγοντας να δέχεται εύκολα καλάθια, ενώ στην επίθεση ο Λάνγκφορντ από την περιφέρεια και ο Μορέιρα μέσα στη ρακέτα ήταν οι άξονες του παιχνιδιού της. Στο 27' η Ένωση προηγήθηκε με 57-42 και στο τέλος του δεκαλέπτου με 63-48.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο, καθώς ήταν εμφανές πως ο Άρης δεν είχε ούτε τις δυνάμεις, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να επιχειρήσει come back. Η ΑΕΚ έλεγχε το ρυθμό και το σκορ χωρίς να φορτσάρει, ουσιαστικά έκανε διαχείριση του αγώνα ώστε αυτός να τελειώσει χωρίς προβλήματα. Προηγήθηκε με 71-53 στο 34', 81-62 στο 37' και έφτασε εύκολα στη νίκη, καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έβαλε στο τελευταίο πεντάλεπτο στο παιχνίδι και τον Δημήτρη Μωραΐτη.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ: Ο Νίκος Ζήσης ήταν και πάλι ο πιο αξιόπιστος γκαρντ της ΑΕΚ. Ήταν συνεπής αμυντικά, η μπάλα κυκλοφόρησε πολύ σωστά υπό την καθοδήγησή του, ενώ πήρε και επιθετικές πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα να τελειώσει τον αγώνα με 11 πόντους. Μοίρασε επίσης 3 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες τα... έσπασαν έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Είχαν και οι δύο μαζί 9/37 σουτ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ