23.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Στο… ρελαντί η Εθνική σήκωσε το τουρνουά «Άτλας», έτοιμη για το Παγκόσμιο

Η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το τουρνουά «Άτλας» που διεξήχθη στην πόλη Σουτσόου της Κίνας νικώντας στον τελικό τη Βενεζουέλα πολύ εύκολα με 74-51, στο τελευταίο φιλικό αγώνα πριν τις επίσημες υποχρεώσεις, δείχνοντας έτοιμη στην τελική... πρόβα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο λόγω ενός ερεθισμού στο γόνατό, ενώ από αύριο (28/8) θα είναι στην Κίνα και ο Κώστας Σλούκας. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν όμως έδειξαν ότι αποτελούν ένα πολύ καλό σύνολο.

Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πλέον θα ταξιδέψει στην πόλη Ναντζίνγκ, εκεί όπου θα δώσει τους αγώνες της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου (31/8-15/9) με Μαυροβούνιο (1/9), Βραζιλία (3/9) και Νέα Ζηλανδία (5/9).

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Βενεζουέλα κατόρθωσε να βάλει δύσκολα στην Ελλάδα στο πρώτο δεκάλεπτο όταν βρήκαν στόχο αρκετά από τα τρίποντα που σούταρε. Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την «επίσημη αγαπημένη» μπροστά με διαφορά ενός πόντου (20-19).

Η δεύτερη περίοδος ήταν πολύ καλύτερη για τη «γαλανόλευκη». Με την άμυνα να έχει σφίξει για τα καλά και να μην επιτρέπει κανένα εύκολο καλάθι στους αντιπάλους, η ομάδα του Σκουρτόπουλου έκανε επιμέρους σκορ 16-6 σε αυτό το κομμάτι του αγώνα και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα 11 πόντων (36-25).

Ανεβασμένη ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική Ελλάδας, καθώς βρήκε λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο και με στόχευση στις επιθέσεις της κατάφερε να αυξήσει την παραγωγικότητά της. Ένα καλάθι του Ιωάννη Παπαπέτρου μάλιστα ακριβώς με την εκπνοή διαμόρφωσε το 57-39 που ήταν το σκορ στο 30'.

Η διαφορά στην τελευταία περίοδο είχε σταθεροποιηθεί πάνω από τους είκοσι πόντους, αλλά στο τέλος οι διεθνείς χαλάρωσαν και οι Βενεζουελάνοι μείωσαν 66-49 με τον Σκουρτόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 74-51, κατακτώντας το τουρνουά «Άτλας».

Ο Γιάννης Μπουρούσης με 12 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ από 11 πρόσθεσαν ο Νικ Καλάθης και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο τελευταίος μαζί με τον Αντώνη Κόνιαρη διεκδικούν μία θέση στην τελική δωδεκάδα και αμφότεροι είχαν καλή παρουσία.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ζαμόρα με 14 πόντους και 4/7 τρίποντα. Η Βενεζουέλα δεν μπορούσε να πλησιάσει το καλάθι της ελληνικής ομάδας και γι' αυτό εκτέλεσε 35 τρίποντα ευστοχώντας μόλις σε 9, ενώ η Ελλάδα είχε 10/25 με τα περισσότερα να είναι σωστές επιλογές.

Δεκάλεπτα: 19-20, 25-36, 39-57, 51-74

Βενεζουέλα (Ντούρο): Μιχάρες, Ζαμόρα 14, Τσούριο 2, Βάργκας 2, Μπέδελμι 6, Ρούιθ, Γκιγιέντ 6, Λιούις 3, Πέρεθ 5, Ασκάνιο, Καρέρα 2, Κολμενάρες 11

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 4, Κόνιαρης 8, Καλάθης 11, Μπουρούσης 12, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 11, Παπαπέτρου 19, Βασιλόπουλος 3, Αντετοκούνμπο Θ. 5

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα στην παρακάτω φωτογραφία:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ