17.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Εφήβων (vid)

Στο Ηράκλειο θα λάβει χώρα την Τετάρτη (20/02, 12.00) η κλήρωση για την κατάρτιση των ομίλων της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων 2019.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στα Δύο Αοράκια και το Κ.Γ. Ηρακλείου από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου και η κλήρωση θα γίνει στην κρητική πρωτεύουσα με το παρών να δίνουν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Μανώλης Παπαμακάριος. Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βρίσκεται στο πρώτο. Αναλυτικά…

1ο γκρουπ: Ελλάδα, ΗΠΑ, Αυστραλία, Σερβία
2ο γκρουπ: Λετονία, Γαλλία, Ρωσία, Λιθουανία
3ο γκρουπ: Καναδάς, Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία, Κίνα
4ο γκρουπ: Πουέρτο Ρίκο, Φιλιππίνες, Μάλι, Σενεγάλη

Προβλέπεται αυστηρός διαχωρισμός των ομάδων από την ίδια περιφέρεια με μάξιμουμ δύο ευρωπαϊκές ομάδες σε έναν από τους ομίλους. Θα ισχύσουν, επίσης, οι εξής περιορισμοί:
Καναδάς και η Αργεντινή δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο με τις ΗΠΑ.
Κίνα και η Νέα Ζηλανδία δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο με την Αυστραλία.
-Το Πουέρτο Ρίκο και οι Φιλιππίνες δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο με ομάδες από τις αντίστοιχες ζώνες, π.χ. το Πουέρτο Ρίκο δεν μπορεί να κληρωθεί με την Αργεντινή, τον Καναδά και/ή ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες δεν μπορούν να κληρωθούν με την Αυστραλία, την Κίνα και/ή τη Νέα Ζηλανδία.

Στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 θα πάρουν μέρος, εκτός από την «οικοδέσποινα» Ελλάδα, οι ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή και Πουέρτο Ρίκο από την Αμερική, οι Σερβία, Λετονία, Γαλλία, Ρωσία και Λιθουανία από την Ευρώπη, οι Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κίνα και Φιλιππίνες από τη Ζώνη Ασίας/Ωκεανίας και το Μάλι με τη Σενεγάλη από την Αφρική. Κάτοχος του τίτλου είναι, από το 2017, ο Καναδάς και πολυνίκεις οι ΗΠΑ με έξι κατακτήσεις. Η χώρα μας έχει να επιδείξει τρία μετάλλια στη διοργάνωση, ένα χρυσό (1995), ένα ασημένιο (2009) κι ένα χάλκινο (2003).

https://www.youtube.com/watch?v=Eb89uYfaWz0



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ