20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στο πλευρό των παικτών που θα γονατίσουν ο Κιούμπαν

Ο Μαρκ Κιούμπαν στέκεται και πάλι στο πλευρό των παικτών, αυτή τη φορά με αφορμή τους τρόπους αντίδρασης κατά του ρατσισμού και των φαινομένων αστυνομικής βίας που ετοιμάζονται εν όψει της επανέναρξης του φετινού πρωταθλήματος.

Οι αγώνες, που διακόπηκαν τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να επαναρχίσουν στις 30 Ιουλίου στο Ορλάντο. Μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς της Μινεσότα πληθαίνουν οι παίκτες που δηλώνουν πως πρέπει να κάνουν κάτι, έστω και συμβολικό, για να καταδικάσουν τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ.

Ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, με δηλώσεις του στο ESPN, εξήγησε πως στηρίζει τους παίκτες και εφόσον αντιδράσουν γονατίζοντας, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, θα κάνει το ίδιο: «Εάν γονατίσουν και δείξουν σεβασμό, θα είμαι περήφανος για αυτούς. Ελπίζω να μπορώ να κάνω κι εγώ το ίδιο. Είτε μιλάμε για υψωμένη γροθιά στον αέρα είτε για να γονατίσει κάποιος, ό,τι κι αν είναι αυτό, δεν πιστεύω πως πρόκειται για θέμα σεβασμού ή έλλειψής του απέναντι στη σημαία ή τον εθνικό ύμνο. Πιστεύω πως περισσότερο πρόκειται για μια αντανάκλαση της δέσμευσης που νιώθουν οι παίκτες απέναντι στη χώρα και του γεγονότος πως θεωρούν τόσο σημαντικό να πουν αυτό που αισθάνονται ή αυτό που θεωρούν σωστό, με αυτόν τον τρόπο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ