14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο πλευρό του Χάρντεν ο Σίλβερ, στον… αέρα οι Ρόκετς (vids)

Ο Τζέιμς Χάρντεν παραβίασε το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό και τιμωρήθηκε με πρόστιμο, με αρκετούς ωστόσο να θεωρούν πως έπεσε στα… χαμηλά. Δεν συμφωνεί μαζί τους ο Άνταμ Σίλβερ.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ δικαιολόγησε τον 31χρονο γκαρντ, ο οποίος όχι απλώς πήγε σε πάρτι, αλλά δεν φορούσε καν μάσκα. Πρόκειται για την πρώτη παραβίαση των αυστηρών κανόνων της λίγκας από παίκτη στο φετινό πρωτάθλημα, που ξεκίνησε μόλις πριν από τρεις ημέρες, με τον 58άχρονο αξιωματούχο να τονίζει σχετικά: «Είναι όμορφη περίοδος. Είναι Χριστούγεννα και ήταν το πρώτο του παράπτωμα. Κατά κάποιον τρόπο είναι τυχερός. Εάν ο αγώνας ανάμεσα στους Χιούστον Ρόκετς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είχε διεξαχθεί κανονικά και μετά τιμωρούταν, τότε θα του κόστιζε το μισθό του για το παιχνίδι που είναι στα περίπου 500.000 δολάρια».

https://www.youtube.com/watch?v=QB-tz7v4nck

Ο Τζέιμς Χάρντεν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 δολαρίων, ενώ η αναμέτρηση που ήταν να διεξαχθεί στο «Toyota Center» αναβλήθηκε, καθώς βρέθηκαν τρία νέα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στις τάξεις των Τεξανών. Είχαν προηγηθεί άλλα τέσσερα θετικά κρούσματα, ένας τραυματισμός (Κρις Κλέμονς) και φυσικά η παράβαση του 31χρονου γκαρντ, που τον έθεσε εκτός δράσης λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται πως δεν παραβίασε κανένα πρωτόκολλο, καθώς πήγε στο πάρτι φίλου του για «μόνο» τριάντα λεπτά, για να του δώσει το δώρο του.

https://www.youtube.com/watch?v=-m5oT6bg83s

Η ανησυχία στις τάξεις των Χιούστον Ρόκετς -αλλά και του ΝΒΑ- είναι πλέον έντονη, καθώς το ενδεχόμενο να μπουν σε καραντίνα κι άλλοι παίκτες τους θεωρείται μεγάλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν είτε να αναγκαστούν να αγωνιστούν… μισοί στα επόμενα παιχνίδια τους, πλήττοντας την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, είτε να οδηγηθούμε σε νέα αναβολή των παιχνιδιών τους.

Παίκτες όπως ο Τζον Ουόλ, ο Ντε Μάρκους Κάζινς, ο Τζεϊσόν Τέιτ και ο Μέισον Τζόουνς τίθενται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο επταήμερης καραντίνας, για πιθανή επαφή τους με άτομο υποψήφιο να έχει νοσήσει από τον ιό COVID-19 όπως είναι ο Τζέιμς Χάρντεν, αλλά και για την επαφή τους με το ρούκι Κέι Τζέι Μάρτιν που βρέθηκε θετικός και βρίσκεται ήδη σε κατ’ οίκον απομόνωση. Θυμίζουμε πως ο Μπεν Μακ Λέμορ επίσης είχε βρεθεί θετικός ύστερα από τεστ που έκανε για τον ιό COVID-19, αλλά δεν ήρθε σε επαφή με κανένα μέλος της ομάδας.

Τα πρωτόκολλα υγείας στο ΝΒΑ είναι πολύ αυστηρά και προβλέπεται απομόνωση ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά συντρέχει λόγος ανησυχίας σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, όπως ο 31χρονος γκαρντ που εξετάζεται για κορονοϊό. Οι «ρουκέτες» είναι προγραμματισμένο να αγωνιστούν το επόμενο διάστημα στο Πόρτλαντ κόντρα στους Τρέιλ Μπλέιζερς (26/12), στο Ντένβερ απέναντι στους Νάγκετς (28/12) και εντός έδρας με τους Σακραμέντο Κινγκς (31/12). Εφόσον η ομάδα δεν μπορέσει να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών, τότε οι αναμετρήσεις της θα αναβληθούν. Διαφορετικά, θα κληθεί να παίξει με σύνθεση ανάγκης.

https://www.youtube.com/watch?v=YuwJawBy2sQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ