19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο πλευρό του μικρού τους αδερφού, Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ταξίδεψαν στη Μούρθια και παρακολούθησαν ορισμένες προπονήσεις της τοπικής ομάδας στην οποία αγωνίζεται και ο μικρός τους αδερφός Άλεξ.

Ο τελευταίος αποφάσισε να αποδεχτεί πριν λίγο καιρό την πρόταση του ισπανικού συλλόγου και στα 19 του χρόνια θα ξεκινήσει από αυτήν την επαγγελματική του καριέρα.

Από τη στιγμή που οι Μπακς αποκλείστηκαν από τους Μαϊάμι Χιτ στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας των playoffs του ΝΒΑ, ο Γιάννης και ο Θανάσης έχουν μπόλικο ελεύθερο χρόνο.

Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Ισπανία και μάλιστα μιλώντας στην επίσημη σελίδα της Μούρθια, αποκάλυψαν τις πρώτες εντυπώσεις τους.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του «Greek Freak»:

«Πρώτα απ 'όλα, χαίρομαι που μπορώ να έρθω εδώ για να δω τον αδερφό μου μαζί με τον Θανάση καθώς δεν τον έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό. Για τους τρεις μήνες, τρεισήμισι μήνες που ήμουν στη φούσκα του ΝΒΑ, ήταν εδώ μόνος. Είναι υπέροχο να έρχομαι να δω τον μικρό αδερφό μου. Ελέγξαμε ότι το σπίτι του είναι καθαρό, ότι φτιάχνει το κρεβάτι… Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που τον βλέπω. Είναι ψυχικά πολύ συγκεντρωμένος, έτοιμος για τη σεζόν που ξεκινά και βελτιώνεται. Έχω μιλήσει με τον Σίτο (σ.σ. Αλόνσο, προπονητής της ομάδας), λέει ότι είναι πολύ επικεντρωμένος στην εκμάθηση των συστημάτων, τον ανταγωνισμό και τη διασκέδαση. Και αυτό είναι το μόνο που θα μπορούσε να θέλει ένας αδερφός για τον άλλον.

Είναι μια όμορφη πόλη. Δεν είναι μια πόλη τόσο μεγάλη όσο η Βαρκελώνη ή η Μαδρίτη, αλλά φυσικά, αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι μια μπασκετική πόλη. Και αυτό είναι σημαντικό για έναν νεαρό παίκτη. Και αυτό είναι που χρειάζεστε. Μια πόλη όπου μπορείς να επικεντρωθείς στο μπάσκετ, να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος παίκτης. Περπατήσαμε γύρω από την πόλη και έχουμε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι μας χαιρετούν, όχι επειδή ο Θανάσης και εγώ παίζουμε στο NBA, αλλά επειδή ο αδερφός μου Άλεξ παίζει στη Μούρθια. Είναι μια υπέροχη πόλη, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα επιστρέψουμε».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε:

«Είναι πολύ νέος και η υπογραφή του πρώτου σου συμβολαίου και το να γίνεις επαγγελματίας δεν είναι εύκολο στα 18 ή 19 ετών. Αλλά φαίνεται να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα. Έχω παίξει αυτό το πρωτάθλημα μπροστά του και νομίζω ότι είναι το τέλειο πρωτάθλημα για παιδιά σαν εμάς. Βελτιώνεσαι πολύ και το πιο σημαντικό που έχει να κάνει στη Μούρθια είναι να αισθάνεται καλά που είναι εδώ. Μιλήσαμε με τον προπονητή, πιστεύει ότι προσαρμόζεται γρήγορα στο παιχνίδι και μας έχει πει, και νομίζω ότι έχει δίκιο, ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει είναι η γλώσσα. Η ομιλία στα ισπανικά είναι σημαντική και ήδη γνωρίζει πολλές από τις λέξεις που χρησιμοποιούνται στο μπάσκετ. Ξέρει τα πάντα... και αυτό με εντυπωσιάζει. Είναι εδώ για δύο μόνο μήνες. Γιατί όταν ήμουν στην Ανδόρα, ήταν πολύ πιο δύσκολο για μένα να προσαρμοστώ. Εντάξει, ήταν καταλανικά, αλλά ήταν πολύ πιο δύσκολο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ