26.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Στο Περιστέρι ο Αγραβάνης (pics)

Στο Περιστέρι θα αγωνιστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Γιάννης Αγραβάνης, ο οποίος παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ.

Χρόνο και ρόλο στο συγκρότημα των δυτικών προαστίων, που επιστρέφει φέτος στην Basket League, θα έχει την ευκαιρία να βρει ο 19χρονος φόργουορντ. Ο Γιάννης Αγραβάνης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ από το Δούκα και μεταγράφηκε πέρυσι στην «Ένωση», υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα δύο χρόνια. Είναι διεθνής με τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας και μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 το 2017 κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο.

Η ανακοίνωση: «Η ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει, ότι παραχωρεί σήμερα (22/09) τον Γιάννη Αγραβάνη (19 χρ., 1μ98), στο Γ.Σ. Περιστερίου, με τη μορφή δανεισμού. Η συμφωνία αφορά στην περίοδο 2018-2019. Η ΑΕΚ Β.C. εύχεται στον Γιάννη κάθε επιτυχία. Είναι αυτονόητο, ότι ο Γιάννης παραμένει ξεχωριστό μέλος του «Προγράμματος ΑΕΚ», και θα παρακολουθείται στενά από το εξειδικευμένο τεχνικό επιτελείο της».

 

Ακολούθησε η ανακοίνωση του Περιστερίου: «Ο Γ.Σ. Περιστερίου ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Αγραβάνη. Ο 20χρονος forward με ύψος 198 εκατοστών, αποκτήθηκε από την ΑΕΚ με την μορφή δανεισμού και θα ενισχύσει τις προσπάθειες του συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Γεννημένος στο Μαρούσι Αττικής, ο Γιάννης Αγραβάνης αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής του Α.Σ.Ε. Δούκα έως ότου βρεθεί στην αντρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων. Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο βοηθώντας τον Α.Σ.Ε.Δ. να καταλάβει την 3η θέση στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Το καλοκαίρι του 2017 -κι όντας πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα των Νέων με 2.3 πόντους και 3.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο- πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ. Στην παρθενική του συμμετοχή στην Basket League αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια, ενώ αποτέλεσε μέλος της ομάδας που κατέκτησε το FIBA Champions League, καθώς και το Κύπελλο Ελλάδος. Λίγους μήνες μετά, κατέλαβε την 13η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων έχοντας 4.1 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ