24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στο ΟΑΚΑ των ρεκόρ μεταφέρεται η μάχη του τίτλου

Η αποψινή (2η) κόντρα Παναθηναϊκου-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (21.00 – Novasports 2) για τους τελικούς του πρωταθλήματος, παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Διότι πέρα του καθαρά αγωνιστικού κομματιού, υπάρχει ένα εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο που έχει να κάνει με τις κόντρες των δύο ομάδων σε τελικούς (και μόνο) στο συγκεκριμένο γήπεδο όπου δημιουργούνται μεγάλα σερί.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στην πρώτη σειρά πλέι οφ που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό για τελικούς, στο μακρινό 1993, είχε σπάσει την έδρα του αντιπάλου του που ήταν τότε το κλειστό της Γλυφάδας.


Στον τρίτο τελικό με τον τέταρτο να μην διεξάγεται ποτέ καθώς ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί έχοντας τρομερά παράπονα από τη διαιτησία. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τότε το πρώτο πρωτάθλημά τους στη νέα τους εποχή με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο.


Παρά το γεγονός ότι κατέκτησαν και άλλα τέσσερα πρωταθλήματα στη σειρά δεν κατάφεραν ποτέ να ξανανικήσουν τον αιώνιο αντίπαλό τους σε τελικό στην έδρα του, όπου από την περίοδο 1994-95 (που ξαναβρέθηκαν σε τελικούς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) ήταν πλέον το ΟΑΚΑ.


Χρειάστηκε να περάσει μια εικοσαετία (!) για να βρεθεί προπονητής (Γιώργος Μπαρτζώκας) που να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού σε τελικό !
Ηταν στο πρωτάθλημα του 2013-14 όταν οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το μπρέικ στον 3ο τελικό, αλλά...κατόρθωσαν να μην το εκμεταλλευτούν. Ο Παναθηναϊκός του Φραγκίσκου Αλβέρτη απάντησε με μπρέικ στο ΣΕΦ και τελείωσε το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ στον 5ο τελικό.


Και όμως μέχρι τον τρίτο τελικό εκείνης της χρονιάς ο Παναθηναϊκός είχε συμπληρώσει ένα ασύλληπτο (ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα) σερι 27/27 νικών επί του αιώνιου αντιπάλου του σε τελικούς έχοντας μετατρέψει το γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε απόρθητο κάστρο.


Η έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ολυμπιακό, άλλαξε τα δεδομένα με τον τεχνικό του Ολυμπιακού εδώ και μια διετία να μην έχει χάσει τελικό στο ΟΑΚΑ μετρώντας 3/3 νίκες με αποκορύφωμα τα δύο επικά παιχνίδια πέρυσι που κρίθηκαν με τα εκπληκτικά τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη στο φινάλε.


Ετσι ο Ολυμπιακός την τελευταία τριετία (αν βάλουμε και την τελευταία χρονιά του Γιώργου Μπαρτζώκα) έχει ένα σερί 4 νικών στις τελευταίες του 5 επισκέψεις σε τελικούς στο ΟΑΚΑ και 3/3 την τελευταία διετία.

Και μάλιστα πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία του πέτυχε δύο νίκες σε τελικούς στο Μαρούσι κάτι εξαιρετικά δύσκολο που και ο Παναθηναϊκός μια φορά μόνο το έχει καταφέρει (να πάρει πρωτάθλημα με δύο νίκες στο ΣΕΦ) το 2013, με τον τελευταίο τελικό να διακόπτεται λόγω επεισοδίων λίγο πριν το φινάλε.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να συνεχίσουν απόψε αυτό το εντυπωσιακό σερί των τελευταίων χρόνων ενώ ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θέλει να αρχίσει να χτίζει και πάλι ένα μεγάλο σερί νικών επί του Ολυμπιακού σε τελικούς.

Photo Credit : Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ