17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στο Ντάλας ο Τζόρνταν, διπλή κίνηση από Σπερς

Ο Ντι Άντρε Τζόρνταν «αποχαιρετά», ύστερα από δέκα χρόνια, τους Λος Άντζελες Κλίπερς για χάρη των Ντάλας Μάβερικς.

Έτοιμος να αλλάξει ομάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του, στο ΝΒΑ, είναι ο 29χρονος σέντερ, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που τον ήθελαν να φεύγει για άλλες πολιτείες. Συγκεκριμένα, μετακομίζει στο Τέξας για να ενσωματωθεί στους Ντάλας Μάβερικς, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Μαρκ Στέιν και επιβεβαίωσε ο ίδιος, δημοσιεύοντας στον προσωπικό λογαριασμό του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια φατσούλα με καουμπόικο καπέλο. Ο Ντι Άντρε Τζόρνταν, που αναμένεται να γίνει πλουσιότερος κατά 24 εκατ. δολάρια, είχε φέτος κατά μέσο όρο 12π., 15,2 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

Οι επίσης Τεξανοί, Σαν Αντόνιο Σπερς, δεν παρακολουθούν… αμέτοχοι τους γείτονες. Ο Μάρκο Μπελινέλι συμφώνησε να τους ενισχύσει για τα επόμενα δύο χρόνια, αντί του ποσού των 12 εκατ. δολαρίων. Ο 32άχρονος γκαρντ/φόργουορντ γίνεται ξανά «σπιρούνι» ύστερα από τέσσερα χρόνια, ενώ στο απερχόμενο πρωτάθλημα του ΝΒΑ είχε με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς κατά μέσο όρο 13,6π. 1,8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ. Ο Ιταλός ήταν στο Σαν Αντόνιο και τις περιόδους 2013-2015, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο το 2014.

Από την άλλη, ο Ρούντι Γκέι αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Σπερς, με καλύτερους οικονομικούς όρους από την προηγούμενη συμφωνία του. Ο 32άχρονος φόργουορντ δεν επέκτεινε το παλαιό συμβόλαιό του, το οποίο θα του απέφερε 8,8 εκατ. δολάρια, κι έμεινε ελεύθερος. Θα συνεχίσει, όμως, στα «σπιρούνια» υπό τις οδηγίες του Γκρεγκ Πόποβιτς υπογράφοντας νέο συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 10 εκατ. δολαρίων. Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα (2017-2018) είχε κατά μέσο όρο 11,5π. και 5,1 ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ