28.3 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Στο νήμα ο Κολοσσός πήρε το θρίλερ της περιφέρειας

Το καλύτερο ορεκτικό για το τι μπορούμε να δούμε εφέτος στην Stoiximan.gr Basketleague πρόσφεραν Κολοσσός και Ρέθυμνο στη Ρόδο. Με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη στο φινάλε (64-63) και τους Κρητικούς να χάνουν την ευκαιρία να πάρουν το διπλό στην τελευταία φάση (άστοχο τρίποντο του Μέντλοκ).

Ηταν ένα ντέρμπι της περιφέρειας μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων της (όπως έδειξαν και πέρυσι με την είσοδό τους στην οκτάδα του πρωταθλήματος) που μπορεί να μην είχε υψηλού επιπέδου μπάσκετ - θα ήταν και παράλογο τόσο νωρίς - αλλά είχε πάθος, τακτική ανατροπές και χιτσκοκικό φινάλε. 

Το δίποντο του Χάρις στα 42'' από την κορυφή της ρακέτας που έσπασε την ισοπαλία και έδωσε το προβάδισμα στον Κολοσσό Ρόδου (64-62) αποδείχθηκε καθοριστικό αφού μέχρι το φινάλε δεν σημειώθηκε άλλο καλάθι εκατέρωθεν και απλά ο Μούντι μείωσε στον πόντο χάνοντας την πρώτη από τις δύο βολές που κέρδισε.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 9-2 (3') και 14-8 (7') έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Χάρη Γιαννόπουλο που είχε ήδη τους μισούς πόντους της ομάδας του (7 από τους 14) για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 10 πόντους και 3/3 τρίποντα. Μάλιστα το Ρέθυμνο είχε 3/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο κάτι που επέτρεπε στους Κρητικούς να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα (26-19 στο 12' και 34-25 στο 17').  

Σε ένα διάστημα όπου οι Ροδίτες ήταν πολύ άστοχοι (8/21 δίποντα είχαν στο πρώτο εικοσάλεπτο) και ήταν φανερά επηρεασμένοι από την απουσία ίσως του καλύτερου ξένου τους, του Τι Τζέι Μπρέι που είχε τραυματιστεί (διάστρεμμα) στον προημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ομως ήταν σημαντικό για τον Κολοσσό που είχε βρεθεί πίσω ακόμα και με εννέα πόντους (34-25) το ότι κάλυψε μέρος της διαφοράς και με ένα σερί 7-1 στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου πήγε στα αποδυτήρια μόλις στο -3 (35-32).

Στο δεύτερο μέρος ο Κολοσσός συνέχισε να χτυπά κυρίως μέσα στη ρακέτα καθώς δεν έβρισκε εύκολα στόχο από τα 6.75, αλλά και το Ρέθυμνο που είχε ξεκινήσει πολύ καλά από την περιφέρεια, έφτασε τα 7/20 τρίποντα στο ημίχρονο και τελείωσε τον αγώνα με το απογοητευτικό 11/33  !

Οι Ροδίτες που είχαν βρεθεί μέχρι στο -9 στο πρώτο εικοσάλεπτο, έφτασαν να προηγούνται με +8 (55-47 στο 29' με τρίποντο του Προστράν)στο δεύτερο ημίχρονο καθώς είχαν γίνει πολύ πιο εύστοχοι κάτω από το καλάθι.  Ομως οι Κρητικοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν με ένα σερί (5 πόντων) του Μούντι να μειώσουν σε 58-57 (33') και με καλάθι του Ντάνιελς να προηγηθούν εκ νέου (62-60 στ0 37') χωρίς όμως να μπορέσουν να πετύχουν άλλο καλάθι στο τελευταία τρίλεπτο. 

Ο άνθρωπος του αγώνα: Ο Μάλκομ Γκρίφιν με 15 πόντους (6/12 σουτ) 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε σχεδόν 32 λεπτά συμμετοχής ήταν ο παίκτης που έδωσε το κάτι παραπάνω στους γηπεδούχους.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Παρά τα 4 περισσότερα λάθη και τις 5 λιγότερες ασίστ από τον αντίπαλό του, ο Κολοσσός Ρόδου έφτασε στη νίκη γιατί επίλεξε να παίξει κάτω από τα καλάθια παρά την αστοχία του στο πρώτο μέρος και εκεί "χτύπησε" τους φιλοξενούμενους σημειώνοντας 28 πόντους στο ζωγραφιστό (έναντι 18 του Ρεθύμνου) δημιουργώντας και φθορά στους αμυντικούς της Κρητικής ομάδας με τα φάουλ.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 32-35, 55-49, 64-63

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ