25.2 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Στο νήμα ο Άρνολντ για το Ρέθυμνο!

ΣΤο νήμα και με ένα τρίποντο του Άρνολντ πήρε τη νίκη το Ρέθυμνο από τον ΠΑΟΚ με το τελικό 73-70, μετά από έναν συγκλονιστικό όσο και όμορφο αγώνα στο "Μ. Μερκούρη".

Το... φουριόζικο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ (2-8, 3’) δεν είχε και συνέχεια. Ένα 10-0 από το Ρέθυμνο άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να φτάνουν ως το +14 (29-15, 11’20’’) παίζοντας με μυαλό, στοχευμένες επιθέσεις, διαπράττοντας ένα μόλις λάθος την πρώτη περίοδο, απέναντι στα 8 των φιλοξενούμενων. Οι οποίοι νωρίς επιστράτευσαν το νέο πρόσωπο, τον Νέιθαν Σόμπεϊ, αλλά και τον Κιθ Κλάντον, παρά το διάστρεμμα που είχε υποστεί στο αγώνα με την Ιμπεροστάρ Τενερίφη για το Basketball Champions League.

O Γκάρι Τάλτον οδήγησε την επίθεση των Κρητικών, αλλά η επιστροφή του Αντώνη Κόνιαρη (έκανε δύο γρήγορα φάουλ στην αρχή), περιόρισε και πάλι τη δράση του. Από την άλλη ο Απόλλωνας Τσόχλας στο 14’30’’ ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο του ΠΑΟΚ στον αγώνα για το 36-26. Ο Κλάντον ανέλαβε δράση για το 36-28 (15’32’’), συνέχισε με δύο τάπες, ενώ Χρυσικόπουλος και Πέινερς διαμόρφωσαν το 39-37 (20’). Όλα αυτά ενώ ο ΠΑΟΚ είχε πέσει από τα 8 λάθη της πρώτης περιόδου στα 0 λάθη της δεύτερης με το Ρέθυμνο να μετράει πάντως μόλις 3 συνολικά.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε (39-39) με την έναρξη της τρίτης περιόδου, αλλά ο Φιτζπάτρικ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστειλε την απόσταση στο +6 (45-39). Λίγο αργότερα ο ΜακΦάντεν έγραψε το 45-41. Το παράξενο είναι πως ήταν το πρώτο του εύστοχο σουτ στην αναμέτρηση, ενώ άποντος είχε μείνει στην Τενερίφη την περασμένη Τετάρτη. Μια κατάσταση όχι και τόσο συνηθισμένη γι’ αυτόν.

Το Ρέθυμνο έχασε το προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το 5-8 (3’) στο 25’ με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη (46-47), ο Σόμπεϊ με ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό πήγε και στο +2 (53-55), αλλά εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το buzzer beater του Χάρη Γιαννόπουλου με πίεση από τη γωνία για το 58-57 της τρίτης περιόδου. Mε τον Έλληνα φόργουορντ να χρεώνεται σε μεγάλο ποσοστό και την καλή άμυνα πάνω στον ΜακΦάντεν.

Οι Κρητικοί έδειξαν να ελέγχουν τον αγώνα με Άρνολντ και Σάφτεναρ (66-59, 35'), αλλά τα σουτ τριών πόντων μίλησαν για τον ΠΑΟΚ με Μαργαρίτη και Σόμπεϊ (66-65) με τον Κιθ Κλάντον να ισοφαρίζει με γκολ φάουλ (68-68, 37'30''). Ο Σόμπεϊ ήταν από τους πρωταγωνιστές των τελευταίων λεπτών, καθώς "έκοψε" και ένα σουτ του Τάλτον, με τους διαιτητές να κρίνουν πως η μπάλα ήταν στην κάθοδο και τους διαιτητές να δίνουν από τεχνική ποινή στους δύο πάγκους. Ο Άρνολντ με τρίποντο από τα 8 μέτρα έγραψε το 73-70 με 4'' να απομένουν. Ο Σόμπεϊ πάτησε γραμμή στην προσπάθειά του και ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε με το +3 του Ρεθύμνου, να καλύπτει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα στην Πυλαία.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Ρόμπερτ Άρνολντ... Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτός έβαλε το τρίποντο της νίκης, όντας από τους πιο σταθερούς του Ρεθύμνου στην αναμέτρηση

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Τα λάθη και τα τρίποντα έπαιξαν τον δικό τους ρόλο. Ο ΠΑΟΚ άστοχος από τα 6μ75 και με πολλά λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, είδε το Ρέθυμνο να ξεφεύγει. Όταν μπήκαν τα σουτ, όταν μειώθηκαν τα λάθη ο αγώνας ήταν πολύ διαφορετικός. Οι Κρητικοί με τη σειρά τους περιόρισαν τα λάθη και πάλι στο δεύτερο μισό, ενώ είχαν και δύο καθοριστικά τρίποντα με τον Χάρη Γιαννόπουλο και φυσικά με τον Ρόμπερτ Άρνολντ.

 

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ