22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στο μυαλό των εκτελεστών της Euroleague (vid)

Η Euroleague ετοίμασε και δημοσιοποίησε στο επίσημο της κανάλι στο YouTube ένα βίντεο αφιερωμένο στους κορυφαίους σουτέρ της διοργάνωσης. Οι εκτελεστές, λοιπόν, στο μικροσκόπιο της Euroleague. Εκείνοι που έχουν καταφέρει να αλλάξουν το άθλημα... Εκείνοι που είναι απαραίτητοι, καθώς το άθλημα αλλάζει και αυτοί που μπορούν με ένα τους σουτ να καθορίσουν την έκβαση παιχνιδιών ή ακόμη και πρωταθλημάτων... Ο Σπανούλης, ο Μπράουν και ο Σβεντ -μεταξύ και άλλων- περνούν μπροστά από τον φακό της διοργάνωσης και μιλάνε για την τέχνη, το ταλέντο ή το ένστικτο του σουτ και εμείς μπαίνουμε στις σκέψεις κάποιων εκ των πιο δεινών εκτελεστών του αθλήματος... 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι παίκτες:

Μάριους Γκριγκόνις: «Το σουτ είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να βάλεις δύσκολα σουτ, αρκεί να είσαι έτοιμος. Αυτό είναι σημαντικό και το έμαθα από μικρός...».

Αλεξέι Σβεντ: «Παίρνω αρκετά σουτ, γιατί τα... πιστεύω. Αστοχώ σε ορισμένα, αλλά πρέπει να τα πάρω. Μπορεί να έχω αστοχήσει σε 4-5 συνεχόμενα, αλλά αν είμαι ελεύθερος, δίχως δισταγμό θα σουτάρω κανονικά το έκτο. Έτσι απλά... Όλοι κοιτούν τα αποτeλέσματα, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσες ώρες προπόνησης αφιερώνουμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Βασίλης Σπανούλης: «Η νοοτροπία μου είναι να σκέφτομαι πάντα το επόμενο σουτ. Δε με νοιάζει τι έχει προηγηθεί. Ασχέτως αν αστόχησα ή αν ευστόχησα, προσπαθώ να "διαβάσω" το επόμενο σουτ μου, με σκοπό να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει».

Ρόκας Γκιεντράιτις: «Όταν παίρνω την μπάλα και σουτάρω, δεν σκέφτομαι τίποτα... Απλώς συγκεντρώνομαι στο σουτ. Ήμουν ένας κοντός και μικρόσωμος παίκτης, ο οποίος καθόταν στην γωνία και σούταρε τρίποντα... Αυτός ήταν ο ρόλος μου μέχρι τα 18 μου».

Λορέντζο Μπράουν: «Όταν παίρνω το σουτ, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι θα είναι εύστοχο. Είμαι με συνέπεια εύστοχος, καθώς μένω πολλές ώρες στο γήπεδο, κάνοντας προπόνηση. (...) Λατρεύω την αίσθηση του να πετυχαίνει ένα καθοριστικό σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα με τους οπαδούς και τους συμπαίκτες σου να πανηγυρίζουν...».

«



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ