27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στο μυαλό του Μανωλόπουλου

Μετά την παραμονή του Ντούσαν Σάκοτα φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε το πλάνο της ΑΕΚ όσον αφορά τη μορφή που θα έχει η 12άδα της τη νέα σεζόν, αλλά και το τι είδους παίκτες θα αποκτηθούν για να καλύψουν τις διάφορες θέσεις. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η 12άδα θα έχει πέντε γκαρντ, δύο σμολ φόργουορντ και τέσσερις ψηλούς, ας δούμε τι περίπου έχει στο μυαλό του ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αυτό τον καιρό ανά θέση:

Πλέι μέικερ
Το δίλημμα με τον Ρόκο Ούκιτς παύει ουσιαστικά να υπάρχει, καθώς ο Κροάτης διευκολύνει την κατάσταση. Όπως δήλωσε και σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο Ούκιτς θέλει του χρόνου να παίξει στην Ευρωλίγκα, άρα όλα δείχνουν ότι δεν θα παίξει στην ΑΕΚ. Διότι σε κάθε περίπτωση θα έχει αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις και η ΑΕΚ δεν θέλει να ρισκάρει να δώσει πολλά λεφτά σε έναν παίκτη-όσο καλός κι αν είναι αυτός-34 ετών και με ιστορικό τραυματισμών. 

Στη θέση του Κροάτη θα αποκτηθεί ξένος πόιντ γκαρντ, κατά προτίμηση ψηλός. Διότι όλα δείχνουν ότι το back up του θα είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος, εφόσον την άλλη εβδομάδα ξεμπερδέψει οριστικά με τον Άρη. Ο Μανωλόπουλος τον θέλει, ο Ξανθόπουλος θέλει ακόμα περισσότερο, έχουν γίνει επαφές και η δουλειά θα κλείσει αν ο παίκτης δεν ανεβάσει τις απαιτήσεις του. Ο Δημήτρης Μωραΐτης λογικά θα πάρει την ευκαιρία του φέτος και στόχος είναι να σταθεροποιηθεί στη 12άδα της ΑΕΚ ως ο πέμπτος γκαρντ της 12άδας.

Σούτινγκ γκαρντ
Για βασικός προορίζεται ένας ξένος παίκτης, ο οποίος θα είναι μεν σούτινγκ γκαρντ, αλλά θα μπορεί να βοηθά και ως πόιντ γκαρντ. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι υπάρχει ο Μάικλ Ντίξον. Υποτίθεται ότι ψάχνει ομάδα για να φύγει, αφού έχει πάρει το μήνυμα από την ΑΕΚ, αλλά αν δεν βρει τα λεφτά που θέλει, δεν θα σκάσει κιόλας. Έχει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, η οποία από την άλλη πλευρά είναι μεν διατεθειμένη να του πληρώσει ένα ποσό για να συμπληρώσει την πρόταση που θα βρει ώστε να μη βγει ζημιωμένος, αλλά αυτό το ποσό δεν μπορεί να είναι μεγάλο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόοδος στην αναζήτηση του Ντίξον κι αυτό το θέμα μπορεί να εξελιχθεί σε "αγκάθι".

Back up σε αυτή τη θέση θα είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που προόδευσε ιδιαίτερα φέτος κι έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για την ΑΕΚ.

Σμολ φόργουορντ
Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα με τον Κώστα Βασιλειάδη. Έχει συμβόλαιο και για του χρόνου, αλλά ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα προτιμούσε κάτι άλλο στη θέση του. Ο Βασιλειάδης το ξέρει και αναζητεί ομάδα στο εξωτερικό, όμως και σε αυτή την περίπτωση, όπως σε εκείνη του Ντίξον, η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει πολλά χρήματα για να συμπληρώσει την όποια προσφορά βρει. Αν, για παράδειγμα, κληθεί να καλύψει τις μισές αποδοχές από αυτές που πρέπει να έχει του χρόνου, τότε θα προτιμήσει να τον κρατήσει, παρά να τον πληρώσει. Οπότε η αποχώρησή του δεν είναι καθόλου σίγουρη.

Αν πάντως φύγει ο Βασιλειάδης, η ΑΕΚ μπορεί να κινηθεί για έναν άλλον Έλληνα σε αυτή τη θέση (ο Μάικ Μπράμος θα μπορούσε να είναι ένας υποψήφιος, αλλά μάλλον θα μείνει στη Βενέτσια, ενώ ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έχει προταθεί, αλλά η περίπτωσή του δεν φαίνεται να ενθουσιάζει ιδιαίτερα), μπορεί όμως και να μείνει με τον Μπάρλοου και τον Άτιτς. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μια "σπαζοκεφαλιά" για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Αν κρίνει ότι μπορεί να πάει με αυτούς τους δύο στη θέση "3", έχει καλώς, αν όμως θελήσει κάτι καλύτερο ή μείνει ο Βασιλειάδης ή έρθει π.χ. ο Μπράμος, τότε θα πρέπει να δει τι θα κάνει είτε με τον Μπάρλοου είτε με τον Άτιτς. Ο Μπάρλοου δεν θα δεχθεί να κάθεται κυρίως στην εξέδρα, ο Άτιτς πρέπει κάποια στιγμή να παίξει, διότι αλλιώς θα χαθεί. Εκτός κι αν μείνει εκτός 12άδας ο Μωραΐτης για να χωρέσουν και οι δύο, πράγμα πάντως που δεν φαίνεται να είναι στις προθέσεις του προπονητή της ΑΕΚ.

Πάουερ φόργουορντ
Ο Ντούσαν Σάκοτα έμεινε και θα είναι ο ένας σε αυτή τη θέση. Ο άλλος, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι ξένος με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον αρχηγό. Αθλητικός, καλός ριμπάουντερ, καλός αμυντικός. Επίσης είναι πολύ πιθανό να μείνει σε αυτή τη θέση και ο Μιχάλης Καμπερίδης, ο οποίος επιστρέφει από το δανεισμό του στο Ρέθυμνο. Θα έχει ένα ρόλο σαν κι αυτόν που είχε ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, δηλαδή θα βοηθά στην προπόνηση και θα είναι η πρώτη εναλλακτική επιλογή για τη 12άδα σε περιπτώσεις τραυματισμών.

Σέντερ
Θα αποκτηθεί οπωσδήποτε ένας ξένος αθλητικός ψηλός γι' αυτή τη θέση. Ο άλλος θα είναι Έλληνας. Φαβορί αυτή τη στιγμή είναι ο Βασίλης Καββαδάς, αλλά έχει συμβόλαιο με τον Άρη. Η ΑΕΚ ελπίζει ότι λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορέσει να μείνει ελεύθερος και να επωφεληθεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι και σίγουρο. Ο Γάιος Σκορδίλης είναι επίσης ένας ψηλός που κοιτάζει η Ένωση και μάλιστα ο ίδιος το ξέρει, γι' αυτό και προς το παρόν έχει βάλει στην άκρη όποιες άλλες προτάσεις έχει, περιμένοντας μερικές μέρες να δει αν έχει ελπίδες. Ο Δημήτρης Μαυροειδής, τέλος, είναι ένας έμπειρος και δοκιμασμένος ψηλός, τον οποίον έχει σε μεγάλη εκτίμηση ο Μανωλόπουλος και δεν κρύβει ότι θα τον ήθελε στην ομάδα για να παίζει λίγα λεπτά και να του δίνει μεγάλη βοήθεια στα αποδυτήρια.

Όμως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει και τον Καββαδά (ή τον Σκορδίλη), να κρατήσει και τον Μαυροειδή, με δεδομένο ότι πρόθεσή του είναι να σταθεροποιήσει στη 12άδα τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Ο Μανωλόπουλος κρίνει, όπως και στην περίπτωση του Μωραΐτη πως ήρθε η ώρα να πάρει την ευκαιρία του και σκοπεύει να τον καθιερώσει ως τον πέμπτο ψηλό της 12άδας. 

Οι μεταγραφικές εξελίξεις πάντως θα καθυστερήσουν να δρομολογηθούν, όχι μόνο επειδή υπάρχουν οι εκκρεμότητες με τους Ντίξον και Βασιλειάδη, αλλά και διότι ο Μανωλόπουλος έχει αποφασίσει να πάρει ξένους, αφού επιστρέψει από το Λας Βέγκας, όπου θα ταξιδέψει την άλλη εβδομάδα (μαζί με τον τιμ μάνατζερ, Γιώργο Χήνα) για να παρακολουθήσει το summer league του ΝΒΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ