21.6 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Στο μυαλό του Γιάννη Σφαιρόπουλου

«Μου είπαν πως γράφτηκε κάτι, γιατί εγώ δεν διαβάζω. Λέτε να έχουμε βγει στην αγορά και να μην το ξέρω εγώ; Εκπλήσσομαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα. Το δημοσίευμα είναι χωρίς υπόσταση». 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν κάθετος όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Κύμη, για τη φήμη ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Γιάκα Μπλάζιτς τονίζοντας ότι η ομάδα του δεν κινείται για παίκτη.

Θα πει κανείς ότι έτσι κάνουν όλοι οι προπονητές (ακόμα και αν ψάχνουν αντικαταστάτη) για να κρατούν "ζεστούς" τους παίκτες τους ακόμα και αν υπάρχει κάποιος ανάμεσά τους υποψήφιος για αλλαγή.

 Η αλήθεια είναι ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να ενσωματώσει στο βαθμό που θέλει στην ομάδα, τους ξένους και ιδιαίτερα τους πιο επιρρεπείς, που είναι ο Ρόμπερτς και ο Τόμπσον. Για αυτό άλλωστε πήραν και τον (αρκετό) χρόνο τους στον αγώνα με την Κύμη.

Αυτό που θέλει ο κόουτς από κάθε παίκτη του είναι να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση και μπαίνοντας να ξεπερνάει τη βάση και να πηγαίνει προς το άριστα. Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι ένα απο τα παραδείγματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όταν θέλει να δείξει σε έναν παίκτη του το τι θέλει από αυτόν. 

Σε ένα σημείο όπου η Κύμη ήταν μπροστά και έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό, ο  Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε να δώσει νεύρο στην ομάδα και σήκωσε τον 22χρονο γκάρντ τον οποίο συμπαθεί μάλιστα ιδιαίτερα και ο κόσμος.

Αυτό δεν τον επηρεάζει και το έχει ξαναδείξει. Μπαίνει πάντα στο γήπεδο σαν να έχει ωτοασπίδες και ακούει μόνο τον προπονητή του με σημαντικότατο (για την ηλικία του) βαθμό συγκέντρωσης.

Σε λιγότερα από 10 λέπτά, σημείωσε 11 πόντους χωρίς περιττές ενέργειες, ενώ βοήθησε σημαντικά και στην άμυνα βοηθώντας την ομάδα του να "ξυπνήσει".  Κάτι ανάλογο είχε κάνει και όταν είχε μπει έτσι στη Βαλένθια και σαφώς παίζει πιο "ώριμα" από την ηλικία του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και γενικότερα όποτε τον καλέσει ο κόουτς δηλώσει (και είναι) έσω έτοιμος. Ενα παιδί που δουλεύει, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου που τον γνώριζε από τις μικρές ομάδες του Πανιωνίου και κάθε φορά είναι έσω έτοιμος. Εχει "αγωνιστικό" θράσος χωρίς όμως περιττά πράγματα και άλλωστε αν ξεφύγει ο κόουτς θα τον προσγειώσει άμεσα στην πραγματικότητα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ