21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο Μιλγουόκι για αποθεραπεία ο Αντετοκούνμπο

Στις ΗΠΑ θα επιστρέψει άμεσα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για να ακολουθήσει θεραπεία για το ταλαιπωρημένο γόνατό του, όπως ενημέρωσαν οι Μιλγουόκι Μπακς.

Ο 22άχρονος γκαρντ/φόργουορντ των «ελαφιών» δεν θα πάρει μέρος με την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ 2017, με την ομάδα του ΝΒΑ να τοποθετείται σχετικά διά στόματος Τζον Χορστ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο τζένεραλ μάνατζερ των Μπακς για τον «Greek Freak»: «Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα προπονήσεων με την ελληνική εθνική ομάδα, ο Γιάννης μας είπε πως έχει πόνους στο δεξί γόνατο έπειτα από συγκεκριμένες κινήσεις. Εκείνη τη στιγμή, επικοινωνήσαμε με την ελληνική εθνική ομάδα και ζητήσαμε να σταματήσει το τρέξιμο και τα άλματα, ώστε να ξεκουραστεί. Ο επικεφαλής γιατρός των Μπακς Ουίλιαμ Ρας μίλησε με τον Βουλγαρόπουλο της ελληνικής ομάδας σχετικά με τον τραυματισμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίσει ο Γιάννης να είναι εκτός προπονήσεων. Ο Γιάννης αποχώρησε πρόσφατα από την εθνική ομάδα του για να ταξιδέψει στην Κίνα. Εδώ εξετάστηκε από την επικεφαλής γυμνάστρια των Μπακς, Σούκι Χόμπσον. Η Χόμπσον έθεσε το Γιάννη σε σειρά ασκήσεων, ώστε να εξετάσει το γόνατό του. Διαπίστωσε πως αντιμετωπίζει ακόμα σημαντικό πόνο σε βασικές κινήσεις. Εξετάζοντας το πόρισμα της Χόμπσον, ο Ρας πρότεινε πως λόγω του συνεχιζόμενου πόνου στο γόνατο ο Γιάννης δεν πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά του να παίξει την παρούσα ώρα και πως το καλύτερο για εκείνον είναι να επιστρέψει στο Μιλγουόκι για περαιτέρω εξετάσεις και να ξεκινήσει καθημερινό πρόγραμμα αποθεραπείας. Παρά το γεγονός πως είναι πολύ απογοητευμένος που δεν θα παίξει στην εθνική του ομάδα, συμφωνήσαμε με την πρόταση του ιατρικού τιμ πως αυτό είναι για το καλό του Γιάννη. Θα επιστρέψει στο Μιλγουόκι μέσα στην εβδομάδα, ώστε να ξεκινήσει πρόγραμμα αποθεραπείας και να είναι έτοιμος για την προετοιμασία εν όψει της επόμενης σεζόν».

Νωρίτερα, είχε τοποθετηθεί επί του θέματος και η βορειοαμερικανική λίγκα, μέσω του δημοσιογράφου Τιμ Ρέινολντς του The Associated Press. Ο τελευταίος, επικαλούμενος «πηγές» του από το ΝΒΑ, μετέφερε την άποψη των ανθρώπων της διοργανώτριας αρχής του «μαγικού κόσμου»: «Το ΝΒΑ και οι Μιλγουόκι Μπακς ακολούθησαν όλα τα απαραίτητα βήματα στο πλαίσιο της συμφωνίας του NBA με τη FIBA. Ο Γιάννης αντιμετωπίζει τραυματισμό, που έχει επιβεβαιωθεί με πολλαπλές εξετάσεις. Οποιαδήποτε τοποθέτηση περί του αντιθέτου είναι ψευδής».

https://twitter.com/ByTimReynolds/status/899101112212574208



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ