27.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο… μικροσκόπιο το ΑΕΚ-Μούρθια (pics)

Η Μούρθια είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Basketball Champions League και θα την υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (04/05, 21.30) με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Φάιναλ Φορ.

Η «οικοδέσποινα» της τελικής φάσης της φετινής διοργάνωσης θα παίξει στο κατάμεστο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με τους πρωτοεμφανιζόμενους Ισπανούς και θέλει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της έδρας της για να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει τον τίτλο. Η διοργανώτρια αρχή έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, εν όψει της ελληνοϊσπανικής «μάχης». Δείτε, εδώ, τα δεδομένα εν όψει του άλλου ημιτελικού Μονακό-Λούντβιγκσμπουργκ. Ακολουθούν τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία εν όψει του ΑΕΚ-Μούρθια...

-Αμφότερες οι ομάδες θα αγωνιστούν στο Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League για πρώτη φορά. Πέρυσι η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τη Μονακό στη φάση των «16», ενώ η Μούρθια συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη διοργάνωση.
ΑΕΚ έχει κερδίσει τα δεκατρία από τα συνολικά δεκαοκτώ εντός έδρας παιχνίδια της στη διετή παρουσία της στο BCL. Στα δέκα παιχνίδια της που έχει «κρατήσει» τον αντίπαλό της κάτω από τους 74π. έχει να επιδείξει μόνο νίκες.
ΑΕΚ έχει τους ίδιους ή περισσότερους πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, εν συγκρίσει με το πρώτο, στα δεκαπέντε από τα δεκαοκτώ φετινά παιχνίδια της στο BCL.
ΑΕΚ σούταρε στα πλέι οφ με ποσοστό ευστοχίας στις βολές 82.3%, το μεγαλύτερο από όλες τις ομάδες.

Μούρθια κέρδισε φέτος στα έξι από τα εννέα εκτός έδρας ματς της. Μάλιστα, ο απολογισμός της μακριά από την Ισπανία είναι καλύτερος εν συγκρίσει με εκείνον εντός των «τειχών» της: στους ομίλους είχε 3-4 και από 1-1 στα πλέι οφ.
Μούρθια είχε στα πλέι οφ την κορυφαία άμυνα, με μ.ό. 70π. Στην κανονική περίοδο δεχόταν κατά μέσο όρο 8,9π. παραπάνω και αυτή η αμυντική βελτίωσή της ήταν η καλύτερη και από τις δεκαέξι συμμετέχουσες ομάδων των πλέι οφ.



Κέβιν Πάντερ έχει σκοράρει τουλάχιστον 15π. στα δεκαεφτά από τα είκοσι παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στη διοργάνωση. Έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο, με 19,5π. ανά ματς, τη στιγμή που κανένας άλλος παίκτης δεν έχει σκοράρει φέτος περισσότερους από 25π. σε τέσσερα ματς, όπως έχει κάνει εκείνος.


Ντούσαν Σάκοτα ευστοχεί, το λιγότερο, σε τρία τρίποντα σε κάθε παιχνίδι του φέτος στο Basketball Champions League.


Κλέβιν Χάνα έχει ευστοχήσει στις είκοσι από τις τελευταίες είκοσι δύο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει, ενώ ο Μπραντ Όλεσον έχει, αντίστοιχα, 20/21.


Αουγκούστο Λίμα έχει στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις κατά μέσο όρο 12,3π., 8,3 ριμπάουντ και 1,7 κοψίματα σε 28.7’, ενώ μέχρι πριν οι μέσοι όροι του ήταν 6π., 4,7 ριμπάουντ και 0,2 κοψίματα.

Η σύγκριση των δύο αντιπάλων στις κυριότερες στατιστικές κατηγορίες:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ