27.4 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Στο Μαρούσι είναι… ρομαντικοί!

Κάποτε ήταν η… Μαρουσάρα της Ευρώπης. Τώρα παλεύει να ανέβει, πρωτίστως στην Α2 με τον Κώστα Κεραμιδά να τα καταφέρνει μια χαρά. Και ας είχε στο μυαλό του, πρώτα να σώσει την ομάδα! 

Ένα ποσό κοντά στα 40 χιλιάδες ευρώ, αποτελεί τον ετήσιο μισθό μιας οικογένειας, πάνω-κάτω (κι αν φυσικά δουλεύουν και οι δύο). Είναι η τιμή ενός αυτοκινήτου αλλά και μιας γκαρσονιέρας. Είναι όμως και το μπάτζετ του Αμαρουσίου. “Λίγα” θα πεις και θα συμφωνήσω μαζί σου. Και θα σου φανούν ακόμα λιγότερα αν μάθεις πως αυτή η ομάδα πάει για άνοδο! “Πράγματι αυτό είναι το αγωνιστικό μας μπάτζετ” λέει στο basketa.gr ο Κώστας Κεραμιδάς “γι΄αυτό και ο αρχικός μας στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Αυτό που ζούμε τώρα, έχει γίνει σκοπός, δεν ήταν”. 

Θα απορείς τι είναι αυτό που ζει το Μαρούσι. Θα σου εξηγήσω. Με ρεκόρ 16 νίκες και εφτά ήττες, η πάλαι ποτέ τρίτη δύναμη της χώρας βρίσκεται στην 2η θέση του νοτίου ομίλου της Β΄Εθνικής, με συγκάτοικο τον Πανερυθραϊκό. Μέχρι να πάει στου Παπάγου, ισοβαθμούσε και με τους “Στρατηγούς” αλλά τους κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν. “Το Περιστέρι δεν πιάνεται, έχει ανέβει ήδη” τονίζει ο τεχνικός του Αμαρουσίου “και έχουμε μείνει τέσσερις ομάδες να παλεύουμε για μία θέση. Το ότι κερδίσαμε τον Παπάγου δεν μας δίνει την άνοδο, ούτε μας κάνει φαβορί για αυτή. Μένουν ακόμα εφτά παιχνίδια έως το τέλος του πρωταθλήματος, άρα έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Στα παιδιά λέω κάθε φορά πως πάμε Κυριακή με Κυριακή και δεν κοιτάμε μακριά παρά μόνο τον επόμενο μας αντίπαλο. Ίσως κι αυτός να είναι ένας λόγος που παίζουμε τόσο καλά”. 

Οι νέοι, οι.. γέροι και οι απ΄έξω

Ένας λόγος αυτός. Ο άλλος είναι πως “χαιρόμαστε να παίζουμε” και ο τρίτος έχει να κάνει “με το μείγμα που έχουμε στην ομάδα. Υπάρχουν έμπειρα παιδιά όπως είναι ο Γιώργος Σουρλής. Χαρισματικός παίκτης και σκόρερ, ήθελα πολύ να τον κρατήσουμε στην ομάδα για να χτίσω γύρω από αυτόν. Έμπειρα παιδιά είναι επίσης ο Βαγγέλης Μπαλάφας, ο Ανδρέας Χρονόπουλος αλλά και ο Στέφανος Σολωμός”. Μετά υπάρχει ο ενθουσιασμός που φέρνουν τα νιάτα. Και στο Μαρούσι υπάρχει πολύ νεολαία. “Είναι αλήθεια αυτό. Έχουμε τον 18χρονος playmaker Ορφέα Στασινό, τον Παντελή Κανέλλη, τον Παύλο Ξύδα και τον Γιάννη Παπαγεωγόπουλο που πήραμε από τον Άρη Πετρουπόλεως. Όλοι αυτοί, βοηθάνε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί στον σύλλογο. Τον έσωσαν κατηγορία και τώρα είναι κοντά στο να τον ανεβάσουν. Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμα. Πως αν δεν είχαμε τον κόσμο στον πλευρό μας, ίσως να μην τα είχαμε καταφέρει τόσο καλά. Φίλοι του Αμαρουσίου έχουν επιστρέψει στο γήπεδο, ίσως και περισσότεροι εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια κι όσο να ‘ναι, είναι κι αυτό ένα κέρδος για μας”. 

Ο Βωβός που δεν υπάρχει πια

Έμαθες πως το μπάτζετ είναι στα 40 χιλιάρικα. Δεν σου είπα ποιος βοήθησε για να μαζευτούν αυτά τα λεφτά. “Ένας φίλος της ομάδας, ο Χρήστος Γεωργουσόπουλος”. Ξέρεις ποιος είναι ο μάνατζερ της ομάδας; “Ένας εθελοντής”. Ο φροντιστής; “Επίσης ένας εθελοντής! Για να σου δώσω να καταλάβεις, το Μαρούσι λειτουργεί ακριβώς όπως ήταν ως ΚΑΕ, απλά τώρα γίνεται με εθελοντές. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει πια Βωβός, άρα και λεφτά. Υπάρχει όμως… ρομαντισμός και ευτυχώς, όλος έχει μαζευτεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά”! 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ