23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο Λαύριο… η νέα αρχή του Χαραλαμπόπουλου

Το Λαύριο είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, με την ομάδα της Ανατολικής Αττικής να παίρνει το «ναι» από τον αθλητή, καταθέτοντας πλάνο πρωταγωνιστή για την ανόρθωση της καριέρας του... με φόντο το ΝΒΑ, που βρίσκεται πάντα στο μυαλό του ταλαντούχου φόργουορντ.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έψαχνε την ομάδα, που θα του έδινε την απαραίτητη «ώθηση», για μια καριέρα που φαίνεται πολλά υποσχόμενη, αλλά προς το παρόν το «στοίχημα» του Παναθηναϊκού δεν πέτυχε, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος. Το Λαύριο, από τη δική του πλευρά, παρουσίασε ένα δικό του πλάνο, στο οποίο θα τον είχε σε θέση πρωταγωνιστή. Επέμεινε και... τελικά κέρδισε, με τον παίκτη να συμφωνεί με την ομάδα και να αποτελεί μια σημαντική ενίσχυση, αφενός λόγω της προοπτικής που άπαντες γνωρίζουν πως διαθέτει, αφετέρου επειδή ο Χρήστος Σερέλης έχει στα χέρια του μια σπουδαία λύση, που κάνει ακόμη πιο δυνατό τον ελληνικό «κορμό» του.

Το νεό αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο για το σύλλογο και τον παίκτη, μιας και η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει και η πρώτη πρόκληση της πρόκρισης στους ομίλους του FIBA Europe Cup, έχοντας να περάσει δύο προκριματικούς γύρους αρχικά, πλησιάζει. Οι συνθήκες, λοιπόν, μοιάζουν ιδανικές για την ανόρθωση της καριέρας του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, που πέρυσι αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και είχε μέσο όρο 6.4 πόντων και 3.3 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Basket League, αλλά οι δυνατότητές του έχουν φανεί από την εποχή των μικρών εθνικών ομάδων και είναι μεγαλύτερες.

Ο κόουτς Σερέλης, επομένως, με το ρόλο που του έχει ετοιμάσει, σκοπεύει να φέρει στην επιφάνεια... εκείνο τον παλιό καλό Χαραλαμπόπουλο. Και τον φέρνει, ακυρώνοντας μία επί της ουσίας σίγουρη μεταγραφή του Ουίλιαμ Μπιούφορντ, έχοντάς τον σε αναμονή όσο καιρό περίμενε την απάντηση του Χαραλαμπόπουλου. Με τη βάση Ελλήνων να γίνεται αρκετά ισχυρή πια, άλλος ξένος προς το παρόν δε θα αποκτηθεί.

Όλα αυτά συμβαίνουν, βέβαια, και με... φόντο το ΝΒΑ. Με τη λήξη των υποχρεώσεων του Λαυρίου, ο 21χρονος φόργουορντ έχει σκοπό να διαβεί τον Ατλαντικό, για να δουλέψει στο διάστημα που θα απομένει, πριν από το draft του 2019. Για να συμβεί αυτό, φυσικά, πρέπει πρώτα να... αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δίνεται στην ομάδα της Ανατολικής Αττικής, που δείχνει πως δεν φείδεται ονείρων. Όπως κι εκείνος...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ