31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Στο Καλίνινγκραντ με Παναθηναϊκό η ΤΣΣΚΑ

H λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ακούει στο όνομα Καλίνινγκραντ. Εκεί θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες της με Ολίμπια Μιλάνο (26/12) και Παναθηναϊκό (3/1). Τα παιχνίδια θα γίνουν στο Yantarny Sports Palace (7.000 θ.).

To Καλίνινγκραντ είναι μια ιδιαίτερη περιοχή της Ρωσίας, αφού γεωγραφικά είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα. Είναι ουσιαστικά μια πόλη λιμάνι, ενώς ρώσικου θύλακα που βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας στη Βαλτική θάλασσα.

 

Ο Αντρέι Βατούτιν τόνισε πως περίπου 12 πόλεις της Ρωσίας ζήτησαν να φιλοξενήσουν την ΤΣΣΚΑ και ευχαρίστησε όλους όσους έδειξαν ενδιαφέρον, ενώ αποκάλυψε πως Σερβία και Λευκορωσία επίσης δήλωσαν διαθέσιμες να φιλοξενήσουν τη ρώσικη ομάδα.

"Υπήρχαν προβλήματα στο να γίνουν εκτός συνόρων οι αγώνες, κυρίως για την τηλεόραση και στη συνέχεια για τις διαφημίσεις (ιδίως τον πρακτορείων στοιχημάτων, που βρίσκονται μόνο στη Ρωσία). Το Καλίνινγκραντ μας φαίνεται ιδανική τοποθεσία. Η πόλη έχει μια εξαιρετική αρένα, χτισμένη στα πρότυπα αυτών του Καζάν και το Κράσνονταρ και η πόλη δεν έχει επαγγελματική ομάδα μπάσκετ. Θα θέλαμε η παρουσία μας εκεί να δώσει και μια ώθηση στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη και στην περιοχή. Η αρένα, η γεωγραφία, το αεροδρόμιο, το επίπεδο των ξενοδοχείων και η δημοτικότητα της περιοχής καθιστούν δυνατή στο μέλλον τη διοργάνωση μιας ομάδας VTB League. Έχω ήδη μιλήσει με τον διοικητή της περιοχής του Καλίνινγκραντ, Αντόν Αλιχάνοφ, και βεβαιώθηκα ότι σε αυτό το πρόγραμμα απολαμβάνουμε την πλήρη υποστήριξη της πόλης και των περιφερειακών διοικήσεων. Χρησιμοποιούμε όλους τους πόρους του συλλόγου, φέρνουμε τα δικά μας δάπεδα και άλλο εξοπλισμό. Μαζί, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι δύο αγώνες της Ευρωλίγκας θα διεξάγονται στο υψηλότερο οργανωτικό επίπεδο παραδοσιακό για τη ΤΣΣΚΑ. Ελπίζουμε πως και οι φίλαθλοι θα μας στηρίξουν σε αυτή την περιοχή".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ