19.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο κάδρο των αλλαγών κι ο Μανωλόπουλος

Η ήττα από το Λαύριο βάζει την ΑΕΚ σε κρίση, αρκετά σοβαρή μάλιστα ώστε να υπάρχει ανάγκη αλλαγών. Μόνο που κανείς μέσα στην ομάδα δεν μπορεί να προσδιορίσει για την ώρα τι είδους αλλαγές είναι αυτές που χρειάζονται. Το βέβαιο πάντως είναι πως το κλίμα βάρυνε πάρα πολύ κι αυτό αποτυπώθηκε στις έντονες αποδοκιμασίες όσων φίλων της Ένωσης βρέθηκαν στο Λαύριο (περίπου 100 άτομα) επί δικαίων και αδίκων.

Η... μπάλα πήρε τους πάντες, από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο μέχρι τους παίκτες, μηδενός μάλιστα εξαιρουμένου κι αυτό ήταν το ένα πράγμα που προκάλεσε εντύπωση σε όσους ήταν μπροστά. Το άλλο ήταν η μαζικότητα των αποδοκιμασιών. Μπορεί οι οπαδοί της ΑΕΚ να μην ήταν πολλοί, αλλά... έβριζαν όλοι μετά το τέλος του αγώνα και όχι κάποιοι μεμονωμένα. Πράγμα που είχε πολύ καιρό να συμβεί, δεν είχε συμβεί ούτε επί Ζντοβτς πέρυσι, παρόλο που και ο Σλοβένος από κάποια στιγμή και μετά είχε μπει στο στόχαστρο των οπαδών, και μαρτυρά τη σοβαρότητα της κατάστασης. Διότι αν νευρίασαν και οι αδιάφοροι σε γενικές γραμμές για το μπάσκετ οπαδοί της ΑΕΚ, τότε τα πράγματα δεν είναι όντως καλά...

O Μάκης Αγγελόπουλος ήταν στο Λαύριο, παρακολουθήσε το παιχνίδι, αλλά έφυγε σκασμένος αμέσως μετά, δίχως να πει κουβέντα σε κανέναν. Ούτε στους συνεργάτες του ούτε στον Μανωλόπουλο ούτε σε κανέναν. Έφυγε γρήγορα από το γήπεδο και πλέον αυτό που περιμένουν όλοι είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί αυτή την κρίση.

Είναι προφανές πως χρειάζεται να αλλάξει κάτι για να αλλάξει και η πορεία της ΑΕΚ, η οποία από το... πουθενά κινδυνεύει να χάσει άδοξα όλους τους βασικούς φετινούς στόχους της. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη εκτός πρώτης τετράδας, ενώ και στο Champions League κινδυνεύει να μην περάσει καν στην επόμενη φάση, αν συνεχίσει να παίζει έτσι. Αλλά για να αλλάξεις πρόσωπα, θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμοι καλύτεροι αντικαταστάτες ώστε η αλλαγή να βοηθήσει. Και οι εναλλακτικές λύσεις στην αγορά αυτό τον καιρό είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Όχι μόνον όσον αφορά τους παίκτες, όπου  ΑΕΚ ψάχνει τόσον καιρό τώρα ένα σουτέρ και δεν βρίσκει. Αλλά και τους προπονητές. 

Διότι στο κάδρο των αλλαγών μπαίνει πλέον και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, καθώς μετά τους πρώτους δύο μήνες της σεζόν η ομάδα εξακολουθεί να μην παίζει καλά, εξακολουθεί να παρουσιάζει τις ίδιες αδυναμίες και κινδυνεύει να παγιώσει την πεποίθηση ότι παρένθεση στη συνολική εικόνα της αποτελούν τελικά εμφανίσεις σαν κι αυτή που έκανε με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο κι όχι αυτές στο Λαύριο, στη Ρόδο ή στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη. Κι αυτό είναι ευθύνη του προπονητή. Μια ευθύνη, την οποία στο Λαύριο ανέλαβε ο Μανωλόπουλος, όμως το ζήτημα από εδώ και πέρα είναι αν μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει την εικόνα. Κι αν μπορεί να πείσει τη διοίκηση ότι μπορεί να το κάνει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ