23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στο δρόμο για το νέο του «σπίτι» ο Ιωνικός… (pics)

Ο Ιωνικός επιχειρεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε η σεζόν 2019-2020 να τον βρει πανέτοιμο στα παρκέ της Basket League, με το γηπεδικό θέμα να αφορά επίσης τη διοίκησή του, επιχειρώντας να λυθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Νικαίας-Ρέντη.

Μία από τις μεγαλύτερες κληρονομιές, αν όχι η μεγαλύτερη που μπορεί να έχει ένας σύλλογος, είναι να διαθέτει τη δική του στέγη, το δικό του γήπεδο, με την αξιοποίηση του οποίου θα έχει τη δυνατότητα διαρκώς να αναπτύσσεται. Στον Ιωνικό Νικαίας δίνουν μεγάλη σημασία και σε αυτό το κομμάτι, έχοντας δημιουργήσει ήδη ένα τρομερό σύνολο που μοιάζει να έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στην επόμενη Α2 και δείχνοντας πως κάνει τα απαραίτητα «βήματα» για να «ενσαρκώσει» το σύνθημα των οργανωμένων του οπαδών και να γίνει... «Βασιλιάς ξανά».

Αυτό είναι κάτι δύσκολο να συμβεί στο Κλειστό του Πλάτωνα, που έχει μεν ιστορική διάσταση για τον Ιωνικό, αλλά με τον καιρό θα χρειαστεί να αποχωρήσει από αυτό, αν θέλει να είναι ισχυρός σε κάθε τομέα στην Basket League. Για το λόγο αυτόν, όπως τονίζει με ρεπορτάζ του το Ionikosnews.gr, προτεραιότητα έχει η αξιοποίηση του αθλητικού πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος», που επιχειρείται να αποτελέσει το νέο σπίτι της ομάδας, σε ένα σημείο που επί της ουσίας δεν έχει αξιοποιηθεί, αφού αρχικά είχε ξεκινήσει να χτίζεται στο πλαίσιο των κατασκευών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά κατέληξε να εξυπηρετεί υπηρεσίες του Δήμου Νικαίας-Ρέντη.

Ο ίδιος ο Δήμος, όμως, με πρωτοστάτη τον δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη, έχει δείξει απόλυτα πρόθυμος, για ένα έργο που θα δώσει «ανάσα» στην περιοχή. Κι αυτό, γιατί θα αξιοποιηθεί αθλητικά ακόμη ένας χώρος, ο οποίος θα δώσει πολύ περισσότερες δυνατότητες στις αθλητικές ομάδες της περιοχής, αναφορικά με τη δραστηριότητά τους, αφού αυτή τη στιγμή στον Πλάτωνα πλην Ιωνικού, υπάρχουν κι άλλες ομάδες μπάσκετ, όπως και χάντμπολ.

Το γήπεδο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ως κτίριο, με δεδομένο ότι δεν χρησιμοποιείται εδώ και 14 χρόνια παρά μόνο για της υπηρεσίες του Δήμου, αλλά διαθέτει ακόμη βασικές ελλείψεις, όπως ο φωτισμός, το παρκέ, οι μπασκέτες, η πυρασφάλεια, κερκίδες και καθίσματα, αποδυτήρια και δημοσιογραφικά, μαζί με το βάψιμο και τη συντήρηση που χρειάζεται στο σύνολό του. Δεν είναι, όμως, τόσο ανασταλτικοί παράγοντες εφόσον κυλήσουν ομαλά σε θέμα χρόνου όλες οι διαδικασίες για την ανακαίνιση, με τους μηχανικούς που έχει προσλάβει ο ίδιος ο Ιωνικός να μελετήσουν το γήπεδο, να έχουν έτοιμο το δικό τους πόρισμα λογικά μέχρι το τέλος Αυγούστου. Τότε είναι που η διοίκηση θα παρουσιαστεί και ο Δήμος για την υλοποίηση του έργου.

Πρόκειται, επομένως, για ένα έργο που θα αποτελέσει σπουδαία κίνηση για όλη την περιοχή και όχι μόνο για τον φιλόδοξο Ιωνικό Νικαίας, ενώ ακολούθως μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφίες από το Ionikosnews.gr...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ