25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο Βελιγράδι για την πρόκριση

Ο θρίαμβος της Εσθονίας επί της Σερβίας έφερε... τούμπα τα πράγματα στον όμιλο της Εθνικής μας, με τους «Πλάβι» να χρειάζονται την νίκη επί του Ισραήλ, για να ησυχάσουν και τους δεύτερους να έχουν τις ελπίδες τους.

Ο Σάντερ Ραιέστε «όπλισε» και «εκτέλεσε» τη Σερβία, η οποία στη δική της τελευταία επίθεση δεν κατάφερε να βρει τρόπο, για να αποδράσει από την Εσθονία, μπαίνοντας σε περιπέτειες, ενώ θα μπορούσε να είχε απλοποιήσει την κατάσταση και να βρίσκεται από σήμερα (21/2) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Με αυτό τον τρόπο, ο αγώνας της Κυριακής (24/2) με το Ισραήλ στο Βελιγράδι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι δύο αντίπαλοι θα παλέψουν για το τελευταίο «εισιτήριο» από τον όμιλο της Εθνικής μας στη σερβική πρωτεύουσα.

Για να ξεκινήσουμε με το πιο απλό σενάριο πρόκρισης, η Σερβία με νίκη επί του Ισραήλ έχει... ήσυχο το κεφάλι της. Σε περίπτωση «διπλού», όμως, για το συγκρότημα του Όντεντ Κάτας, υπάρχουν δύο σενάρια, με τα οποία μπορεί να ευνοηθούν και σίγουρα οι Ισραηλινοί επικροτούν το ένα εξ αυτών.

Αυτό αφορά ένα «διπλό» της Εσθονίας στη Γεωργία, την ίδια ώρα, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξει διπλή ισοβαθμία Σερβίας και Ισραήλ, με το Ισραήλ να υπερτερεί λόγω του 2-0 στις νίκες και παίρνει την πρόκριση. Αν, όμως, η Γεωργία νικήσει την Εσθονία, τότε το Ισραήλ οφείλει να νικήσει με διαφορά 22 πόντων, προκειμένου να περάσει στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ. 

Αυτό εξηγείται στο γεγονός, ότι η Σερβία είναι πανίσχυρη στην τριπλή ισοβαθμία με Γεωργία και Ισραήλ, έχοντας αυτή τη στιγμή συντελεστή στο +46, λόγω των δύο νικών με τους Γεωργιανούς με διαφορά 55 πόντων, ενώ στο Ισραήλ είχε ηττηθεί με διαφορά εννέα πόντων. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, είχε ηττηθεί δύο φορές από τη Γεωργία με συνολική διαφορά 7 πόντων, με αποτέλεσμα σήμερα να αριθμεί συντελεστή στο +2. Όσο για το σύνολο του Ηλία Ζούρου, ο συντελεστής στο -48 ήδη τους «καίει» κάθε χαρτί.

Αναφορικά με τη δική μας Εθνική, πάντως, η πρωτιά είναι σχεδόν εξασφαλισμένη. Όχι ότι παίζει σπουδαίο ρόλο, το αν θα καταταγεί πρώτη ή δεύτερη, αλλά σίγουρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ήθελε να βρίσκεται στην κορυφή για το ονόρε της υπόθεσης. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει είτε να νικήσει στη Γερμανία την Κυριακή είτε να ηττηθεί με διαφορά έως 7 πόντων. Κι αυτό, γιατί αν οι Γερμανοί ισοφαρίσουν τη διαφορά 8 πόντων από το πρώτο ματς στην Πάτρα, θα υπερτερούν λόγω καλύτερου goal average.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ