25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο βάθρο η Γαλλία, άνετα την Ισπανία

Η Γαλλία πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσεκτ Νέων Ανδρών με την άνετη νίκη της επί της Ισπανίας στον μικρό τελικό με 72-58.

Οι Γάλλοι έδειξαν εξ αρχής και ότι ξεπέρασαν πιο εύκολα τον αποκλεισμό τους και ότι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, έστω και του χάλκινου αποτελούσε μεγάλο κίνητρο. Με μεγάλη ενέργεια, τους Πουαριέ και Νουά να χτυπάνε από κοντά και τον σουτέρ Ντενί από μακριά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά.
Στο δεκάλεπτο ήταν μπροστά με 20-15 και στο δεύτερο "κρύβοντας" και το καλάθι τους με τα μεγάλα κορμιά που έχουν, έφτασαν στο 39-25 του ημιχρόνου έχοντας προκαλέσει έκδηλο εκνευρισμό στους Ισπανούς που είχαν μόνο τον Βίλα.

Οι Ισπανοί επιχείρησαν να αντεπιτεθούν στην τρίτη περίοδο με άμυνα ζώνης και επιθετική αιχμή τον Μπαρέιρο που αφυπνίστηκε, όμως οι Γάλλοιείχαν πλουραλισμό και καθαρό μυαλό, έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με 56-47 και κυρίως έχοντας απογοητεύσει πλήρως τους αντιπάλους που δεν είχαν πλέον κουράγιο να αντιδράσουν.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ