29.2 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Στο ίδιο έργο θεατές

Η Εθνική απέτυχε και πάλι να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά κέρδισε. Έστω και στην παράταση κατέβαλε την αντίσταση της Ιταλίας στον δεύτερο αγώνα της για το τουρνουά "Ακρόπολις" (73-70), που εξελίχθηκε σχεδόν όπως και ο πρώτος με την Γεωργία. Με τη διαφορά ότι ο Χάκετ δεν ήταν... Τσιντσάτζε για να ευστοχήσει στο τελευταίο τρίποντο της κανονικής διάρκειας κι έτσι η ελληνική ομάδα απέφυγε την ήττα.

Ο Κώστας Μίσσας άφησε αυτή τη φορά εκτός 12άδας τους Νίκο Παππά (είχε ενοχλήσεις στη μέση) και Γιώργο Μπόγρη, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ετόρε Μεσίνα δεν συμπεριέλαβε στους δικούς του 12 τον Μάρκο Μπελινέλι.

Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Γεωργία, η Εθνική είχε καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα (43% σε λιγότερες προσπάθειες) και έλεγξε καλύτερα τη μάχη των ριμπάουντ (έχασε μόνο 8 αμυντικά), εκμεταλλευόμενη πάντως και το ότι η Ιταλία δεν είχε κλασικό σέντερ πέραν του Κουζίν και στην επίθεση στηρίχτηκε κυρίως στο περιφερειακό της σουτ. Καλή είδηση ήταν επίσης ότι συνεχίστηκε η πολύ καλή συνεργασία των Καλάθη και Σλούκα στην περιφέρεια. Με αυτούς τους δύο η Εθνική λειτουργεί καλά στην επίθεση, αλλά χωρίς αυτούς ή έναν εκ των δύο, δεν υπάρχει η ίδια αποτελεσματικότητα.

Από εκεί και πέρα η Εθνική είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα στο σκορ, όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει. Και τις δύο φορές που προσπάθησε να κάνει κάτι τέτοιο, οι Ιταλοί βρήκαν τρόπο και επέστρεψαν. Στο 17΄η Εθνική προηγήθηκε με 30-24, αλλά το ημίχρονο έληξε με 33-31, ενώ στο 34' πήρε μια διαφορά 10 πόντων (59-49), καθώς σε εκείνο το διάστημα βοήθησε πάρα πολύ το δίδυμο Αγραβάνη-Αντετοκούνμπο, που έδωσαν πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα. Όμως όταν βγήκαν και ο Μίσσας χρησιμοποίησε ξανά το βασικό σχήμα, η διαφορά χάθηκε. Και οι Ιταλοί με τον Ντάνιελ Χάκετ να κάνει μεγάλο παιχνίδι και τον Φιλόι να βοηθά πολύ όχι μόνο έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη με τον Χάκετ στο φινάλε να σουτάρει τρίποντο. Αστόχησε όμως και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Σλούκας, Καλάθης βγήκαν μπροστά, η άμυνα ήταν αποτελεσματική και η Εθνική κατάφερε να πάρει τη νίκη, που χρειαζόταν κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.

Ο ΣΤΑΘΕΡΟΣ: Όπως και στον αγωνα με τη Γεωργία, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση της Εθνικής μας. Τελείωσε με 19 πόντους και έδειξε συνέπεια, που λίγοι διεθνείς έχουν επιδείξει ως τώρα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το 46,2% με το οποίο σούταρε δίποντα η Εθνική μας ομάδα είναι μικρό ποσοστό. Κι ένας από τους λόγους για τους οποίους η νίκη ήρθε τόσο δύσκολα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ