18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στους «4» με 104 και… Γιοκουμπάιτις η Ζαλγκίρις (vid)

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Λιθουανίας βρίσκεται η Ζαλγκίρις, νικώντας με «κατοστάρα» (104-61) τη Σιαουλιάι και βλέποντας τον ταλαντούχο Ρόκας Γικουμπάιτις να κερδίζει θέση στα πλάνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στο δρόμο για τη διατήρηση των «σκήπτρων» της εντός συνόρων οδεύει η Ζαλγκίρις και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, περνώντας από την έδρα της Σιαουλιάι με 104-61 και παίρνοντας την πρόκριση για την τετράδα του Κυπέλλου Λιθουανίας. Ο αγώνας δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά η επιβεβαίωση πως αποτελεί και πάλι το φαβορί, με την ευχάριστη είδηση να ακούει στο όνομα του Ρόκας Γιοκουμπάιτις.

Ο 19χρονος γκαρντ παίρνει χρόνο από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και, αφού είχε κερδίσει την αποθέωση του προπονητή για μια πολύ καλή εμφάνιση με την Γκραν Κανάρια, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν ακολουθήσει το πλάνο, δείχνει πως την αξίζει. Στο ματς αυτό έπαιξε σχεδόν 25 λεπτά και είχε οκτώ πόντους, με τέσσερα ριμπάουντ και δέκα ασίστ, κοντεύοντας το double double. 

Πέραν του νεαρού, πρώτος σκόρερ ήταν ο... νεοαποκτηθείς Ντεόν Τόμπσον με 16 πόντους, μαζεύοντας και οκτώ ριμπάουντ, δείχνοντας πως έχει μπει στο πνεύμα της καινούργιας του ομάδας. Στην απέναντι πλευρά, 19 πόντους είχε ο Μπένας Γκριτσιούνας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ