27.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Στους “16” η Ουγγαρία!

Η Ρουμανία πάλεψε αρκετά για να πετύχει την πρώτη νίκη της στο Ευρωμπάσκετ, αλλά η Ουγγαρία ήταν πολύ καλύτερη. Νίκησε λοιπόν με 80-71, εξασφάλισε την πρόκρισή της στους "16" της διοργάνωσης κι έχει κάποιες μαθηματικές μόνο ελπίδες (αφού κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει την Ισπανία και ταυτόχρονα το Μαυροβούνιο να χάσει από τη Ρουμανία) για να πάρει την τρίτη θέση.

Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με 16-15 στο πρώτο δεκάλεπτο και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν κοντά στο σκορ εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των Ούγγρων και την πολύ καλή παρουσία του Μαντάκε, που κρατούσε επιθετικά την ομάδα. Από την άλλη πλευρά ο Άνταμ Χάνγκα ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ωστόσο χρειάστηκε να "ζεσταθεί" και ο Βοϊβόντα στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε η Ουγγαρία να πάρει ένα προβάδισμα κοντά και λίγο πάνω από τους 10 πόντους και να νιώσει ασφαλής. 

Φαίνεται, ωστόσο, ότι... παραένιωσε ασφαλής κι ενώ 1'40'' πριν από το τέλος προηγήθηκε με 75-65, κόντεψε να πάθει ζημιά. Διότι η Ρουμανία με τους Καλότα-Πόπα και Παλίτσιουκ εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση των αντιπάλων της και μείωσε 71-75 στο 39' εγείροντας αξιώσεις νίκης. Όμως ένα επιθετικό ριμπάουντ του Κέλερ και δύο βολές του Χάνγκα διασφάλισαν τη νίκη της Ουγγαρίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ