16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στους υποψήφιους και ο Τζέιμς (vid+pics)

Ο Μάικ Τζέιμς είδε το όνομά του να προστίθεται στη λίστα των υποψηφίων για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα.

Ο 29χρονος γκαρντ, που αγωνίζεται από το καλοκαίρι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αναδείχθηκε πέρυσι πρώτος σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου, κατακτώντας το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ», ενώ συμπεριλήφθηκε και στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα. Το Φεβρουάριο του 2019 είχε αναδειχθεί και πολυτιμότερος παίκτης του μήνα. Τη σεζόν 2018-2019 ήταν πρώτος στα εύστοχα τρίποντα, με συνολικά 70, καθώς και πρώτος στις βολές με 147.

Ο Αμερικανός έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα το 2014 με την τότε Κάχα Λαμποράλ (νυν Μπασκόνια), το διάστημα 2016-2018 έπαιξε στον Παναθηναϊκό και τη σεζόν 2018-2019 στην Αρμάνι Μιλάνο. Σε 112 ματς, μέχρι πέρυσι, είχε κατά μέσο όρο 14,1π., 2,8 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 33.9’. Φέτος, με το ρωσικό συγκρότημα, έχει αγωνιστεί σε έντεκα παιχνίδια με μ.ό. 19,6π., 2,9 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ σε 27.15’.

 

Ο Μάικ Τζέιμς έγινε ο 45ος, από τους συνολικά πενήντα που θα ανακοινωθούν από τη διοργανώτρια αρχή, που διεκδικούν θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας. Προηγήθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Παπανικολάου, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Στράτου Περπέρογλου και των Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Ουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Τορνίκε Σενγκέλια, Νάντο ντε Κολό, Αντρέι Κιριλένκο, Άλεξ Τάιους, Σέρχιο Γιουλ, Μπράιαντ Ντάνστον, Παούλιους Γιανκούνας, Λούκα Ντόνσιτς, Ουίλ Κλάιμπερν, Έκπε Γιούντο, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Άντονι Ράντολφ, Κάιλ Χάινς, Νικολό Μέλι, Νίκολα Μίροτιτς, Γκουστάβο Αγιόν, Μίλος Τεόντοσιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Τζέιμς Γκιστ, Τόμας Ερτέλ, Κιθ Λάνγκφορντ και Πέρο Άντιτς.

Το βίντεο της Ευρωλίγκας για τον Μάικ Τζέιμς:

https://www.youtube.com/watch?v=5ol6LDnblWI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ