19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στους υποψήφιους και ο Ντόντσιτς (vid+pics)

Ο Λούκα Ντόντσιτς διαπρέπει πλέον στα παρκέ του ΝΒΑ, αλλά πριν μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού πρόλαβε να γράψει τη δική του ιστορία στην Ευρωλίγκα.

Ο 20άχρονος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος φοράει από πέρυσι τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς, αγωνίστηκε σε ογδόντα παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου από το 2015 μέχρι το 2018 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η διοργανώτρια αρχή τον συμπεριέλαβε στους πενήντα υποψήφιους για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας, αναγνωρίζοντας τα μοναδικά κατορθώματά του.

Ο Σλοβένος είχε κατά μέσο όρο στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα 10,6π., 4,3 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ, αλλά δεν είναι αυτά τα νούμερα που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης τόσο τη σεζόν 2015-2016 όσο και το 2016-2017. Ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας το 2017-2018, οπότε κατέκτησε τον τίτλο με τη «βασίλισσα», με τον ίδιο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου, αλλά και του Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Σλοβένος, μάλιστα, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που αναδείχθηκε MVP της χρονιάς. Η συμβολή του στην κατάκτηση του δέκατου τροπαίου από το ισπανικό συγκρότημα ήταν καθοριστική και το καλύτερο «αντίο», αφού με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ και αποχώρησε για το «μαγικό κόσμο». Η Ευρωλίγκα δεν τον... ξέχασε και, τώρα, διεκδικεί θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας, 2010-2020.

https://www.youtube.com/watch?v=sIF7wZQGZcE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ