16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στους υποψήφιους και ο Νοτσιόνι (vid+pics)

Η λίστα με τους υποψήφιους για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα φθάνει σιγά σιγά στο τέλος της και δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αντρές Νοτσιόνι.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας παράλληλα τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Φάιναλ Φο. Ήταν, επίσης, μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου το 2003 και το 2004.

Έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα το 2001, με την Μπασκόνια, στην οποία έμεινε μέχρι το 2004. Επέστρεψε το 2012 και την ενίσχυσε για άλλα δύο χρόνια, πριν μετακομίσει στην ισπανική πρωτεύουσα για λογαριασμό της «βασίλισσας», στην οποία έκλεισε την καριέρα του εν έτει 2017. Σε 172 ματς, που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά παρκέ, είχε κατά μέσο όρο 10,1π. και 4,4 ριμπάουντ. Είναι ο ένας από τους μόλις δύο παίκτες στην ιστορία της διοργάνωσης με τουλάχιστον 175 τρίποντα και 100 κοψίματα.

Ο Αργεντινός έγινε ο 47ος, από τους συνολικά πενήντα που θα ανακοινωθούν από τη διοργανώτρια αρχή, που διεκδικούν θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας. Προηγήθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Παπανικολάου, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Στράτου Περπέρογλου και των Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Ουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Τορνίκε Σενγκέλια, Νάντο ντε Κολό, Αντρέι Κιριλένκο, Άλεξ Τάιους, Σέρχιο Γιουλ, Μπράιαντ Ντάνστον, Παούλιους Γιανκούνας, Λούκα Ντόνσιτς, Ουίλ Κλάιμπερν, Έκπε Γιούντο, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Άντονι Ράντολφ, Κάιλ Χάινς, Νικολό Μέλι, Νίκολα Μίροτιτς, Γκουστάβο Αγιόν, Μίλος Τεόντοσιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Τζέιμς Γκιστ, Τόμας Ερτέλ, Κιθ Λάνγκφορντ, Πέρο Άντιτς, Μάικ Τζέιμς και Γιαν Βέσελι.

https://www.youtube.com/watch?v=JuA5_p8tP-Y



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ