16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στους υποψήφιους και ο Μπιέλιτσα (vid+pics)

Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, που πλέον αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς, συμπεριλήφθηκε στους υποψήφιους και την κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα,

Ο 31χρονος φόργουορντ, που πέρασε τον Ατλαντικό το 2015 για να αγωνιστεί αρχικά στους Μινεσότα Τίμπεργουλφς και μετά στους «βασιλιάδες», οδήγησε τη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο Φάιναλ Φορ στην ιστορία της και μάλιστα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στη γηραιά ηπείρου, ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας και ο κορυφαίος φόργουορντ της σεζόν 2014-2015.

Στο συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης αγωνίστηκε για δύο σεζόν (2013-3015), ενώ από το 2010 έως το 2013 είχε φορέσει τη φανέλα της Μπασκόνια. Έπαιξε σε συνολικά 102 ματς Ευρωλίγκας, έχοντας κατά μέσο όρο 9π., 5,5 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 22.2’. Πήρε κι ένα βραβείο πολυτιμότερου παίκτη του μήνα, το Μάρτιο του 2015.

O Σέρβος έγινε ο 38ος υποψήφιος, από τους συνολικά πενήντα που θα ανακοινωθούν από τη διοργανώτρια αρχή, που διεκδικούν θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-2020. Προηγήθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Παπανικολάου και των Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Ουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Τορνίκε Σενγκέλια, Νάντο ντε Κολό, Αντρέι Κιριλένκο, Άλεξ Τάιους, Σέρχιο Γιουλ, Μπράιαντ Ντάνστον, Παούλιους Γιανκούνας, Λούκα Ντόνσιτς, Ουίλ Κλάιμπερν, Έκπε Γιούντο, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Άντονι Ράντολφ, Κάιλ Χάινς, Νικολό Μέλι, Νίκολα Μίροτιτς, Γκουστάβο Αγιόν και Μίλος Τεόντοσιτς.

 

Το βίντεο της Ευρωλίγκας για το Νεμάνια Μπιέλιτσα:

https://www.youtube.com/watch?v=Q0Ya-SSz3nE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ