16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στους υποψήφιους και ο Μίροτιτς (vid+pics)

Ο Νίκολα Μίροτιτς έγινε ο 35ος παίκτης που είδε το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στα υποψήφια για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα.

Ο 28άχρονος φόργουορντ επέστρεψε φέτος στη γηραιά ήπειρο, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου με τη Ρεάλ Μαδρίτης, από το 2008 έως το 2014, έχοντας κατά μέσο όρο 10,8π. και 4,5 ριμπάουντ σε 24.2’, σε 71 παιχνίδια. Πέρασε, εν συνεχεία, τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς, τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και τους Μιλγουόκι Μπακς, για να επανέλθει το καλοκαίρι στην Ισπανία για τους «Καταλανούς». Σε έντεκα ματς μέχρι στιγμής, με τους «μπλαουγκράνα», έχει κατά μέσο όρο 18,5π., 6,5 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 26.37’.

Με τη «βασίλισσα» έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές του στην Ευρωλίγκα. Το 2011 και το 2012 αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης και άλλες δύο φορές, το 2013 και το 2014, συμπεριλήφθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα. Ψηφίστηκε, επίσης, δύο φορές πολυτιμότερος παίκτης του μήνα, το 2011 (Δεκέμβριος) και το 2013 (Οκτώβριος).

Ο Ισπανός ήρθε να προσθέσει το όνομά του στους υποψήφιους για την κορυφαία ομάδα της δεκαετίας, 2010-2020, μετά τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Παπανικολάου και τους Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Ουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Τορνίκε Σενγκέλια, Νάντο ντε Κολό, Αντρέι Κιριλένκο, Άλεξ Τάιους, Σέρχιο Γιουλ, Μπράιαντ Ντάνστον, Παούλιους Γιανκούνας, Λούκα Ντόνσιτς, Ουίλ Κλάιμπερν, Έκπε Γιούντο, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Άντονι Ράντολφ, Κάιλ Χάινς και Νικολό Μέλι.

Το βίντεο της Ευρωλίγκας για το Νίκολα Μίροτιτς:

https://www.youtube.com/watch?v=I442AeqMFuI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ