19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στους υποψήφιους και ο Ερτέλ (vid+pics)

Ο Τόμας Ερτέλ, με εννέα σεζόν στην Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής, είναι μεταξύ των υποψηφίων για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας.

Ο 30χρονος γκαρντ της Μπαρτσελόνα δεν έχει αγωνιστεί φέτος, λόγω τραυματισμού. Έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου το 2011 με την Μπασκόνια, στην οποία έμεινε μέχρι και το 2014, πριν μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Εφές Αναντόλου. Από το 2017 βρίσκεται στη Βαρκελώνη, για χάρη των Καταλανών.

Σε 211 παιχνίδια Ευρωλίγκας, που έχει παίξει μέχρι στιγμής, έχει κατά μέσο όρο 9,9π., 2,1 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ σε 24.1’. Τόσο τη σεζόν 2014-2015 όσο και το 2015-2016 ήταν ο κορυφαίος πασέρ της διοργάνωσης, με μ.ό. 6,3 και 7,9, αντίστοιχα.

Από τους εν ενεργεία παίκτες, της τελευταίας δεκαετίας, έχει τις περισσότερες τελικές πάσες από όλους (1.173), καθώς και συνολικά 2.490π. Μόνο εκείνος και ο Βασίλης Σπανούλης έχουν, από το 2010 μέχρι σήμερα, ξεπεράσει τους 2.000π. και τις 1.000 ασίστ.

Ο Γάλλος διεθνής έγινε ο 40ός, από τους συνολικά πενήντα που θα ανακοινωθούν από τη διοργανώτρια αρχή, που διεκδικούν θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας. Προηγήθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Παπανικολάου και των Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Ουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Τορνίκε Σενγκέλια, Νάντο ντε Κολό, Αντρέι Κιριλένκο, Άλεξ Τάιους, Σέρχιο Γιουλ, Μπράιαντ Ντάνστον, Παούλιους Γιανκούνας, Λούκα Ντόνσιτς, Ουίλ Κλάιμπερν, Έκπε Γιούντο, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Άντονι Ράντολφ, Κάιλ Χάινς, Νικολό Μέλι, Νίκολα Μίροτιτς, Γκουστάβο Αγιόν, Μίλος Τεόντοσιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα και Τζέιμς Γκιστ.

https://www.youtube.com/watch?v=6ztu6VtrLxw



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ