16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στους υποψήφιους και ο Γκιστ (vid+pics)

Τη δική του, ξεχωριστή, πορεία στην Ευρωλίγκα έχει διαγράψει ο Τζέιμς Γκιστ και η διοργανώτρια αρχή τον συμπεριέλαβε στους υποψήφιους για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας.

Ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ αγωνίζεται από το καλοκαίρι στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τις πανηγύρισε στον Παναθηναϊκό. Είναι ο μοναδικός παίκτης, στη δεκαετία που διανύουμε, που έχει τουλάχιστον 2.000π., 1.000 ριμπάουντ και 200 κλεψίματα στην Ευρωλίγκα, αγωνιζόμενος με πέντε ομάδες. Τα περισσότερα χρόνια πάντως, συνολικά έξι, τα διένυσε φορώντας την πράσινη φανέλα. Συμμετείχε έξι διαδοχικές φορές στα πλέι οφ, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί -με το «τριφύλλι»- σε Φάιναλ Φορ.

Ο Αμερικανός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου με την Παρτιζάν, την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Το 2011-2012 τον βρήκε στη Φενέρμπαχτσε, το 2012 μετακόμισε στη Μάλαγα για χάρη της Ουνικάχα, αλλά έγινε ανταλλαγή με τον Άντι Πάνκο. Κάπως έτσι μετακόμισε στην Αθήνα, μένοντας μέχρι και πέρυσι. Σε 221 ματς Ευρωλίγκας είχε κατά μέσο όρο 9,1π., 4,4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ σε 24.1’. Φέτος, σε δέκα παιχνίδια με το συγκρότημα του Βελιγραδίου, έχει μ.ό. 8,2π., 5 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 20.33’.

Ο Τζέιμς Γκιστ έγινε ο 39ος υποψήφιος, από τους συνολικά πενήντα που θα ανακοινωθούν από τη διοργανώτρια αρχή, που διεκδικούν θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας 2010-2020. Προηγήθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Παπανικολάου και των Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Ουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Τορνίκε Σενγκέλια, Νάντο ντε Κολό, Αντρέι Κιριλένκο, Άλεξ Τάιους, Σέρχιο Γιουλ, Μπράιαντ Ντάνστον, Παούλιους Γιανκούνας, Λούκα Ντόνσιτς, Ουίλ Κλάιμπερν, Έκπε Γιούντο, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Άντονι Ράντολφ, Κάιλ Χάινς, Νικολό Μέλι, Νίκολα Μίροτιτς, Γκουστάβο Αγιόν, Μίλος Τεόντοσιτς και Νεμάνια Μπιέλιτσα.

Το βίντεο της Ευρωλίγκας για τον Τζέιμς Γκιστ:

https://www.youtube.com/watch?v=rBo33ThGqmY



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ