16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στους υποψήφιους και ο Βέσελι (vid+pics)

Ο Γιαν Βέσελι έγινε ακόμα ένας παίκτης που είδε το όνομά του να μπαίνει στη λίστα των υποψηφίων για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα.

Ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ κατέκτησε τον τίτλο το 2017, με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ το 2019 αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν. Τρεις φορές βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα, το 2016, το 2018 και το 2019, ενώ έχει να επιδείξει κι ένα μηνιαίο βραβείο MVP, από τον Ιανουάριο του 2016.

Ο Τσέχος έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου με την Παρτιζάν, το 2008, κι έμεινε στο συγκρότημα του Βελιγραδίου μέχρι το 2010, οπότε μετακόμισε στο ΝΒΑ. Επέστρεψε στη γηραιά ήπειρο το 2015, για τη «Φενέρ», στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Σε 138 ματς, μέχρι πέρυσι, είχε κατά μέσο όρο 10,5π., 4,9 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24.8’. Φέτος έχει πάρει μέρος σε μόλις οκτώ αναμετρήσεις, με μ.ό. 7,6π., 3,9 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 24.03’.

Στη δεκαετία, που διανύουμε, είναι τέταρτος στα εύστοχα δίποντα, ένατος στα ριμπάουντ και δέκατος στα ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα, ενώ βρίσκεται και στη 13η θέση στην αξιολόγηση.

 

Ο Γιαν Βέσελι έγινε ο 46ος, από τους συνολικά πενήντα που θα ανακοινωθούν από τη διοργανώτρια αρχή, που διεκδικούν θέση στην καλύτερη ομάδα της δεκαετίας. Προηγήθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των Γιώργου Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Γιάννη Μπουρούση, Νικ Καλάθη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Παπανικολάου, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Στράτου Περπέρογλου και των Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξει Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Ουίμς, Φελίπε Ρέγιες, Τορνίκε Σενγκέλια, Νάντο ντε Κολό, Αντρέι Κιριλένκο, Άλεξ Τάιους, Σέρχιο Γιουλ, Μπράιαντ Ντάνστον, Παούλιους Γιανκούνας, Λούκα Ντόνσιτς, Ουίλ Κλάιμπερν, Έκπε Γιούντο, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Άντονι Ράντολφ, Κάιλ Χάινς, Νικολό Μέλι, Νίκολα Μίροτιτς, Γκουστάβο Αγιόν, Μίλος Τεόντοσιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Τζέιμς Γκιστ, Τόμας Ερτέλ, Κιθ Λάνγκφορντ, Πέρο Άντιτς και Μάικ Τζέιμς.

 

https://www.youtube.com/watch?v=c5IY91sZ2SM



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ