23.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Στους τελικούς με 3-1 η Μπασκόνια

Η Μπασκόνια με τη δύσκολη νίκη της με 88-82 επί της Μπαρτσελόνα, κατάφερε να κάνει το 3-1  και να εξασφαλίσει μία θέση στη σειρά των τελικών στο πλευρό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Βάσκοι βρήκαν καλύτερα πατήματα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που κατάφεραν να επιβάλλουν το βαθμό τους . Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, η Μπαρτσελόνα άρχιζε να ανεβάζει ρυθμούς .

Η ομάδα του Πέσιτς βρέθηκε πολλές φορές κοντά στην ισοφάριση. Στην τρίτη περίοδο αύξησε τους ρυθμούς της και κατάφερε να τελειώσει το δεκάλεπτο με σκορ 53-59 ενώ έφτασε και τη διαφορά στο -2 περίπου στα μισά του δεκαλέπτου.  Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με απόλυτη κυριαρχία της Μπασκόνια, η Μπαρτσελόνα όμως βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν, κυρίως μέσω του Τόμιτς αλλά και του Κλαβερ ο οποίος με εντυπωσιακό κάρφωμα ισοφάρισε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Κορυφαίοι για τους Καταλανούς ήταν ο Τομάς Ερτέλ με 16 πόντους και 5 ασιστ, ο Χάνγκα με 12 πόντους και 2 ασιστ, αλλά και ο Τόμιτς που πέτυχε 11 πόντους και μοίρασε 9 ριμπάουντ ενώ γενικά άλλαξε όλο το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα στην τέταρτη περίοδο.

Από την άλλη για την Μπασκόνια ξεχώρισαν ο Σενγκέλια που πέτυχε 22 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, ο Τζάνινγκ με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ αλλά και ο Ουέρτας που συγκέντρωσε 8 πόντους και 7 ασιστ.

Στους τελικούς της Liga Endesa, η Μπασκόνια θα συναντήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται ήδη εκεί ύστερα από το 3-0 που πέτυχε επί της Γκραν Κανάρια. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας σε μία δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στη «βασίλισσα», που αναδείχθηκε πριν κάποιες βδομάδες και πρωταθλήτρια Ευρώπης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ