20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 3on3!

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της να συμπεριλάβει το μπάσκετ 3on3 στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων! Συγκεκριμένα 64 αθλητές (32 άνδρες και 32 γυναίκες) θα πάρουν μέρος στο τουρνουά της επόμενης διοργάνωσης στο Τόκιο το 2020.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA και μέλος της ΔΟΕ, Πάτρικ Μπάουμαν, τόνισε πως πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για την παγκόσμια ομοσπονδία του μπάσκετ και για το ίδιο το 3on3, κάνοντας λόγο για αναγνώριση της δεκαετούς σκληρής δουλειάς για την καθιέρωση του αθλήματος. Παράλληλα επισήμανε πως ταιριάζει απόλυτα με "αστική" προσέγγιση των Αγώνων του Τόκιο το 2020 ενώ ανέφερε πως το όνειρο για το ταξίδι του 3on3 από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε πραγματικότητα για την κοινότητα του μπάσκετ.

Το 3on3 γίνεται το πρώτο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων των Νέων που συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της Ολυμπιάδας, καθώς είχε εμφανιστεί το 2010 στην Σιγκαπούρη και το 2014 στην Ναντζίνγκ της Κίνας. Η ανάπτυξή του είναι ραγδαία, στο σημείο που αθλητές αγωνίζονται επαγγελματικά και συμμετέχουν στις παγκόσμιες περιοδείες της FIBA. Σε συνδυασμό με την χρήση των social media το 3on3 καθιερώνεται και είναι τόσο απλό που μπορεί να παιχτεί από τον οποιονδήποτε, οπουδήποτε.

Ο πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε δήλωσε: "Η ένταση και το ταλέντο του 3on3 είναι τέτοιο που δεν υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις στον χώρο και νέες χώρες ξεπρόβαλαν μετά το 2010. Αυτός ήταν ο στόχος μας το 2007. Η απόφαση είναι σημαντική για την FIBA και της δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση και να αναπτύξει το μπάσκετ, μέσω των νέων και ταλαντούχων αθλητών κι από τα δύο φύλα, σε διεθνές επίπεδο, από μικρά νησιά σε μεγάλες χώρες σε κάθε ήπειρο".

Το φορμάτ της διοργάνωσης και η τοποθεσία του 3on3 στο Τόκιο θα ανακοινωθεί στο μέλλον. Όσο για το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό ξεκινάει στις 17 Ιουνίου στην Ναντ της Γαλλίας.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ